Makan ubat macam mana ye ?

Saya makan ubat yang doc kasi folid acid , b12, zat besi pagi ii sebelum makan lepas makan kena terus tidur sbb jadi sakit ulu hati , pening , kadang nak muntah .. dulu makan ubat time petang mcm tu tapi teruk, tu tukar makan time pagi tapi kadang muntah ubat tu yang tak boleh tu 🥲. Boleh share tips ke makan ubat tk muntah atau cara elok untuk elakkan muntah . Tq#firstmom #firstbaby

3 Balas

nurse suh sy mkn sebelum tidur, sbb nk elakkan mcm yg mcm puan sebut tu.. 2 jam jarak dari last makan. pas telan ubat terus tidur. setakat ni Alhamdulillah.. takde kejadian aneh.

Kalau x serasi minta doktor tukar ke vitamin obimin.. Obimin ni complete semua dh ade dlm die.. So nnt xyah dh mkn 2 3 jenis vitamin.

Makan sebelum tido pun boleh .. tp jarak kn 2 jam lepas mkn .. lepas mkn ubat terus tido ..