Delay Period

Hari ke5 lwat period sye ad cek upt jnis strip naik 1line wktu ptg.. Dn hari ni sye cek smaa jgak pkaii strip naik 1line jgak wktu tgah hari... Knpaa ye sblom period sye ok je kdg lwat 2 ke 3 hari je.. Nie dh smnggu lbih xdtg.. Tpi tnda mngdung tu ad pda diri sye cntih ny.. skit blkg, pinggang, skit bwah prut rsaa mcm something dok tekan, kerap kncing, mood xbaik.. Suami ckp ckitt sye rsaa nk angin jaaa.. Mkaaa pnuh jrwat, skit palaa..,dn tiap2 mlm sye xbleyh nk tdoq.. Jam 6 pg bru rsaaa mngntuk.. Smlm lg lah sye xbleyh nk tdo sbb skit bwah prut rse mcm ad bnda dok tekan smpaii nk trkncing bilaa bgon skit blkg.. Xtaw lha nk ckp mcm mnaaa.. Dgn xdtg bulan pstu cek upt - ve.. Sdihh lha mcm nie.. Smpai sye trfkir sye nie ad pnykit ke.. Tiba2 jdi mcm nie..? ?

Delay Period
13 Balas

sya pulak mau 3bulan sdh x period.. risau jgk nie..brapa kali sdh sya check tp satu line jgk sampai sya g klinik pakar wanita doctor ckp hormon x stabil sampai doctor bgi ubt tp sya x brani mau mkn.. 😅

4y ago

Normal tu.. Saya kawen bulan 4..bulan 5 6 xdtg period.. 7 ujung bulan.. 8 awal bulan.. 9 ujung bulan.. Bulan 10 tau2 pregnant 😂

Tunggu 1 atau 2 minggu kemudian klu belum period boleh cek upt lagi sis . mcm sy cek awal negatif bila dah dkt sebulan sakit pinggang sgt bila cek upt dua line . gud luck 😄

Check upt kena guna urine di awal pagi lepas bgn tdo, kalau guna urine waktu lain, boleh bg -ve result sbb awal kehamilan hormon masih rendah utk di detect oleh strip

Mgkin perubahan hormone..or blh p klinik check trus lagi senang..kwn kita hari tu pun mcm tu..check kat klinik positive pregnant..kat rumah check balik2 negative je

kita sma sis. sy pn delay period smnggu. simtom sm mcm awk. smlm pn xleh tido sy tpksa duduk utk tido. skrg pn prut cramp xlsesa tp upt ngtif 😢

Perubahan hormon, stress, pengambilan supplement, berat naek/turun mendadak, ovulasi lewat. Punca period lewat n x teratur

cek upt awal pg air kencing pertama hormon hcg tinggi masa tu. time bgn subuh tu bleh try lg 2 @ 3 hari lg.

Mgkin perubahan hormon sis. Sy pun mengalami, last2 sy period. Huhu. Bole cuba lg. Chayokkk! 💪

Perubahan hormon tu...sbb klu tnda ngndung jrang skli skit pingang melainkn pinggul...

Check time pagi sis.. First urine.. Try dlu ok.. Klo xde jgk.. Tggu lagi 2mggu