mual & pening

Hari hari mual , normal ke ? Macam lepas makan pun mual , balik keja mual , naik kete@moto pun mual . Saya bru 10w5d . tanya sebab mual selalu . tidur pun rasa mual .

9 Balas

semoga alahan sis cepat hilang.. saya masuk trimester kedua alahan still ada on off gitu alhamdulillah dpt makan dgn berselera sikit dh.. first trimester mmg teruk mual smpai kemalam muntah tak payah cakap sehari 4-5 kali mujur tak kene admit ward je..hati ni rasa mcm nk pejam mata tiba2 dah ada baby dkt sebelah🤣jd sis jgn risau ya mual2 semua tu normal

kalu baru pregnant tu normal.. sesetngh orng awal kehamilan akan alami mcm tu. ade yg tkde rasa, tpi bila nk bersalin baru rasa semua tu. saya masa pregnant tkde selera mkn, mkn je muntah, minum air biasa pun muntah, semua nk muntah. last² saya try minum susu c2joy alhamdulillah getting better. sbb saya minum susu pregnant semua nk munth haha.

ya sis normal je.. almost semua ibu mengandung alami benda yg sama. Sy pula kena start loya minggu 7 mcmtu, kemuncak 10-12w sampai muntah teruk berkali2 dan mula reda minggu 13,14. Dan ia berterusan setiap hari sampai2 la fasa loya tu habis minggu 14,15 tu huhu..

normal sis saya trimester pertama mmg teruk gilaa rasa nak menangis semua ada selera mkn semua tkde keje nak tidur baring je tapi kalau dh mual mkn benda masam2 ok sikit dh masuk trimester kedua ni alhamdulillah alahan mual2 dh tkde ☺️

Normal sangat2. utk kurangkan, selalu munch2 buah2 yg masam mcm jambu batu ke, oren ke. kalau dlm kereta tu, boleh ltk asam yg kering2 tu. yg penting, jgn bg angin masuk perut. nanti lg teruk. makan je kalau lapar. buah la better.

Normal tu.. saya ni awal pregnancy tu bukan stakat mual. Mkan je trus muntah. Mkn je muntah seksa giler. Masuk 15-16w baru ok….

ye sama la tgh alami jgk.sy 11weeks. redha jela.. huhu

Sama macam saya 😭😭 Week pun sama

Normal early pregnancy