Kurang rasa mual

Saya dah masuk week 10. Dah kurang rasa mual. Pagi2 dah x de muntah2. Mual pun sangat sangat sangat jarang. And kadang2 sehari tu tak ada mual. Normal ke dh kurang rasa mual? Cuma kadang2 rasa sakit pinggang. Ok ke macam tu? Saya risau sebab banyak baca pasal silence miscarriage. Sebab dah kurang rasa mual.

9 Balas

betul sis ..saya 8week double scan harini sebab selalu Turun tanda coklat..dah doc suspect saya silence miscarriage sebab scan tadi janin Ada tapi takada heartbeat..esok kena refer hospital komfom semula ..Dan doc Ada Tanya Ada Rasa mual atau muntah ..saya Pon Baru ingat dah kurang Rasa Tu..tapi Masih berharap untuk esok semuaa baik baikk 🥲.

1y ago

Aminn. semoga semuanya baik2 sahaja

Saya pun macam sis, dah minggu 11 mual memang kurang sgt,, nurse cakap kalau ok, lepas kndungan 4 bulan, mual tu akn kurang dan hilang.. tapi tak semua ibu macam tu,, badan ibu lain2, pengalaman semua tu yg nanti akan kita ingat kan,, moga ibu2 semua kuat💪🏻🤗🤲🏻

masa awal2 pregnant sy sakit2 breast , pstu tklama tu hilang. risau jgk. then sy mengeluh asal simptom2 hilang. aku nk ad alahan . sbb tkut , pernah ggur kn, ggur tu tkde simptom lsung. nahhh skliii sampai skrg sy ad alahan . muntah2, penat , sakit kepala . skrg 11w+

Alhamdulillah sy belum ada rasa mual atau apa. ikut mak sy dulu prgnant 7 org tk rasa mual apa pun. cuma skrg tkde selera makan. kena paksa makan je lah. bersyukur kalau takde alahan atau mual. jangan diminta. susah nak kawal nnti

1y ago

Tu lh sis. cuma risau bila baca ada yang cakap hilang tanda2 pregnant ni boleh jadi tanda2 gugur. x tw btol ke x. cuma pena terbaca je

saya dh 10 minggu 3 hari, sampai hari ni sy memang tak ada rasa mual. makan alhamdulillah berselera pagi sampai malam. si suami yang hadap mual , sakit kepala , takda selera makan dari kandungan 5 minggu lagi.

Samaa, saya 2minggu je morning sicknes. Lepastu jarang2 dahh. Yang kerap sakit pingagang dengan belakang je macam senggugut tu 😆, kadang2 risau tapi saya cuba positive ☺️

Insya-Allah, takde apa. Doa yang baik baik. Takboleh nak agak dari mual/alahan ni, sebab ianya memang boleh berkurangan dan hilang bila bila masa.

Tu rezeki tu wak.. Mmg almost 10w keatas akan kurang.. Tp sy dah 16w masih ade huhu...

1y ago

yeke. Alhamdullilah. semoga tak ada apa2. sebab risau bila baca hilang tanda2 pregnant ni boleh jadi petanda gugur. tu risau juga. kalau sis cakap macam tu lega rasa.

sama macam saya