unsolve matter

My hair falls a lot. I already use the specific shampoo but still falls. My baby 9month now..

10 Balas

sis boleh try shampoo rambut 2 hari sekali (buat masa ni sahaja sbb sering guna syampoo / tukar2 syampoo juga boleh jd faktor keguguran rambut. tp bila rasa rambut dah kurang gugur, boleh cuci rambut seperti biasa), sikat rambut 1 kali sehari dan guna minyak kelapa asli. mungkin boleh membantu. jangan lupa sapu serum rambut juga. x kisah la brand apa asalkan tuk kuatkan rmbut.

5y ago

thank's for the sharing

Wife saya pon sama, sehari segenggam rambut gugur. Dia dah mula risau. Tukar shampoo 2-3 kali dah ni, sebab dia tengah try shampoo yang lebat dan kuat kan akar rambut. Kesian pula dengan dia, nasib dia rambut jenis lebat, taklah ketara sangat rambut tu kurang. Kalau ada tips2 yg berkesan, sila share2 ya. Thanks

5y ago

mcm mimpi ngeri tgk kan?

Saya jd benda yg sama masa pregnant anak first. Doktor kata itu normal. Biasanya nak pulih tu dalam masa setahun jugak. Kena banyakkan ambil makanan tinggi vitamin B.

5y ago

contoh makanan vit B apa ye?

Me too 😭 td baru terbaca dkt fb group kelab ibu mengandung, ada yg share aloe vera brand guardian + pantene hairfall. Baru nk try harap2 berkesan

Same here. Sy guna syampu utk lebat kan rambut, tp still gugur... Cuma rambut lebat sikit lagi banding dulu. 😂

just sapu olive oil everyday.. mmg akan gugur.. tapi dia akan cepat tumbuh yg baru..

5y ago

terima kasih sharing

try other shampoo..or consume same shampoo anti hairfall..use it everyday

This is normal, take supplements too from the trusted pharmacy

Im facing this too now 😭😭 hope this will stop soon

I do have the same problem

5y ago

it's like nightmare during bathtime