Hlep me pless

Hai...nk tnya Bila sya duduk cangkung tiba² terasa mcm ada benda bulat je kt dot²? Lps sya dri 33w 2d dh ada tanda mcm Ney pun dh ada bergini 1.perut mengeras on off 2.asik msuk tandas jah 3.sakit celah kakang itu makin kuat rsa 4.pingang pun jdi sakit2 5 .tak lalu nk mkn sgt 6.bdn terasa letih sgt² Esk genap...34w

2 Balas

Ni simptom biasa bila dah masuk 3rd trimester. Cuma kena alert bila ada rasa mengeras sekali dgn sakit mcm senggugut sampai ke belakang. Tu Mungkin contraction. Cuma nak bezakan false contraction atau true contraction, masa dan kekerapan benda tu jd.

jika perut mngeras setiap 5 minit .puan kena pergi hsptl asap .tuk doc n nurse pantau guna mesin ctg... bg mngetahui keadaan bby dlm kandungan normal atau tidak normal kondisinya .mg dpmudahkan segalanya .aamiin