Baru 34week tp dah sakit2

Salam ibu2 . Sy bru 34week tp tiap2 mlm perut ni sakit je tp sakit kejap2 . Lepas tu baby slalu mengeras . Bab sakit pinggang dgn celah kakang haishh xsah cakap memang sakit . Kalau nk trun katil nk pergi tandas pun dah terasa kesakitan . Tgh2 syok tdo pun kalau nk ubah posisi tdo tu pun mcm dah azab . Sakit sgt . Tadi pergi kk diaorg ckap normal n diaorg ckap perut dah kebawah . Kepala baby pun dah kebwah ikut laluan dia dah . So skrg kene berjaga2 je lah tnggu branak kata diaorg . Tp mcm awal kan sbb bru 34week . Ada ke ibu2 mcm sy jugak . #firstbaby

15 Balas

normal sis.. memang tido nak bgn gi tandas mlm2 tu memang sakit tulang2 ni bgn slow2 gerak sikit2, ubah posisi pun sama sakit2 .. hehe.. tp kuatkan juga.. bila pg dah bgn tulang dah meregang laju je jalan buat itu ni.. mlm je serba tak kena😂 skg sy dah 36week .. semoga sis kuat dipermudahkan urusan bersalin nanti.. 😊

Sama tpi sy baru 6 bln. Mentua suru p berurut bagi naik tpi sy xnak, siap gaduh dgn laki sebab isu ni. P hsptl doktor cakap normal n baby memang dah kebwah. Doktor kata ada yg awal tpi xsemestinya bersalin awal. Selagi xda pendarahan semua ok. Lega hati sikit

kene berjaga2 tu sis. sy lebih kurang waktu tu jgk perut asyik mngeras. tp buat xendah sgt. mlm2 lg kerap tp tahan je. pstuu rupenye 36weeks dh terberanak. beg baju sndiri xsiap. baju bby je dh full kemas 😄

3y ago

Alhamdullilah sy dah slamat bersalin 12/11/2020 . Smpai hospital pom dah 6cm . Sakit contraction dlm 2jam je

Waalaikumussalam, normal tu mommy. Saya pun macam tu masa pregnant dan saya bersalin on 37 weeks. Semoga mommy pun dipermudahkan urusan bersalin nanti ye. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

3y ago

Alhamdulillah, tahniah ye 👏🏻👏🏻👏🏻👶🏻💕

klau dh mcm tu stanby je brg2 hospital, bila2 je boleh bersalin. nk bersalin xsemestinya ikut due date. sy 35 week dh bersalin. tanda paling jelas bila baby kerap mengeras.

3y ago

Alhamdullilah sy dah slamat bersalin 12/11/2020

Same lah sy pun da msuk 34week terpaksa tidur duduk sebb jika tidur baring akn rse krem kt peha 😅 bila jln bnyk bby akn mengeras ..

Saya dah rasa dari 30 weeks sakit macam tu, sampai nak bangun jalan pun kena ampu perut, nak pusing rasa perit sangat kan

3y ago

Alhamdulillah sy dah slmat bersalin 12/11/2020

normal tu sis , saya pun rasa macam tu . mungkin sebab baby dah turun bawah and tunggu masa nak bersalin kot 🤣

ya sy juga rasa sama macam yg awak rasa... kdg² nak angkat kaki pun sakit...

sy pn skrg tgh alami sakit kt klengkang tu..mmg sakit sngt..sy bru 25w

3y ago

tahniah awk