38week.....

Hi, saya da 38week skrg but takde tanda lagi, cuma kdg terasa sakit pinggang dan celah kangkang, bawah pun terasa nilu sakit kdgkdg. Ada tak yg sama week dgn saya tetiba satu badan jd shaking sampai jari pun shaking, badan je berpeluh & sakit kepala terasa mcm nk pitam? Perut pun mengeras, tp baby gerak okay. Nk kata lambat mkn pun tk juga sebab mmg mkn jenis sikit sikit tp kerap. Badan pun jd lemau sgt 😭#ingintahu #firstbaby

5 Balas

Saya pun dah 38w+. anak ke 3. kalau ikut anak2 b4 ni 37w+ & ngam 38w dh selesai bersalin. dua b4 ni mmg lgsung xda keluar tanda, sperti pecah air ketuban, darah or lendir. just sakit pinggang yg kuat je dan baby mengeras. skarang dah mula sakit pinggang dan baby mengeras. tapi sakit pinggang masih ringan2. so x nak serah diri dulu takut belum ada bukaan..tgh tggu dgn penuh sabar dan gementar even dah anak ketiga..☺️ semoga kta semua dipermudah bersalin nanti..aamiin..

2y ago

boleh tau tak mengeras tu cemana? 1st baby ni konpius betul x dpt nk bezakan 🥹🥹

Sy 38w2d. Sama ada rasa sakit2 mcm tu. Anak ke 4 dah ni. Ank2 sblm ni 37w++ dah setel bersalin. Yg ni mcm lmbt je tp bdn da sakit2 ngilu2 bwh tu sendi semua tgkp dah.

saya pun 38w sekarang dah ada rasa sakit tu sikit2 , dari pinggang bawa ke depan tapi on off je baby mengeras dah kejap2 .. semoga dipermudahkan urusan kita 🤲

Ada being monitored for Pre Eclampsia tak? Kalau pening/sakit kepala, usually KK akan suruh terus pegi hosp. Walaupun baby active

2y ago

Saya da lastday check up kk td. Dah dapat surat utk serah diri next week sebabkan ada gdm dc so kalau baby tk keluar mgu ni, mgu depan saya da kena induce

dah xlama Lg dah Tu sis