twins pregnancy

Haii..sy pregnant twin 21 weeks.Td scan dgn doktor pakar..doktor bgtau baby uri 1 je.Nk tanya..bahaya x..ada risiko x?Bila tya doktor..dia cuma ckp xbahaya cuma zat yg smpai pd baby xsama rata.Ada sape² ada pengalaman prgnant twins tp uri ada 1 je?share please..

19 Balas

Tak bahaya pun nanti baby twin lahir salah satu baby twin besar dan kecil badannya tapi ibu kena rajin makan makanan berkhasiat dan jangan stress2 dan sentiasa kira gerakkan bayi dalam kandungan takut baby ada masalah dalam kandungan..macam saya mengandung kembar dlu ada masalah sja masa mengandung baby kembar sakit perut dan sakit2 pinggang sja dan Kadang2 gerakkan baby kurang bagus jadi balik2 sya wad..dan sya sangat bersyukur apabila bersalin czer, baby tdk lma dlm nicu sebab sya di beri keterangan oleh doktor cara2 menjaga baby kembar dan mengatasinya sebab saya perlu memberi perhatian kepada kedua baby kembar sebab yg kembar(kakak)tdk pndai bernafas sendiri terpaksa pkai oksigen nasib baik masuk 4 hari umur dia, dia pandai bernafas sendiri dan adiknya pula beratnya kurang dan berjaga mlm untuk ambil susu tambahan naikkan beratnya dan akhirnya beratnya sudah ok dan kmi pun di benarkan pulang.. Semoga sis sentiasa sihat dan jaga kandungan baik2.. Semoga di permudahkan bersalin nanti.. ☺️😍💞🙏

4y ago

34 minggu 4 hari