uri

Sy nk tanya baru ni sy ada pegi scan kat klinik swasta..kandungan dh 15 minggu 5 hari skrg..doktor ckp uri kat bwh..kena jaga2..sy x ada pengalaman mcm ni pregnant anak sblm ni..kali ni je..bahaya ke..doktor suruh hati2 je..siapa ada pengalaman mcm ni..

7 Balas

Uri kt bawah xbleh bersama ngn suami...bahaya...tp uri akn naik msa 28mggu...sbb sy hritu 20mggu bby melintang,uri kebawah...pastu bnykkn bersujud...tggi kn kaki...alhamdulillah 28mggu uri dh naik...tp bby songsang...skrg dh 36mggu...bby dh dok normal....kepala dh kebawah

4y ago

Sia bleh try sujud lama,pastu baca doa untk bg baby duk normal...sis bnyk kn berjalan klau penat bhnti..ad senaman berangkak...sebelum tdo sis bleh buka surah² letak kt bawah pusat...bby msih ad ruang untk berpusing...sis bleh cuba...

Saya scan 24/25w baru uri naik. Ingatkan uri naik tu maksudnya mmg dok atas, rupanya Dr ckp uri naik tu jarak uri dalam 3cm lebih dari laluan keluar baby. Sebelum week 24, checkup uri saya masih kat bawah.. risau jgk. Tp Alhamdulillah lepas week 25 dah naik

Insyallah akan naik semula ke atas. Jangan buat kerja berat. Macam kawan saya turun darah terus ke hospital masa tu kandungan 6 bulan, dokter kata uri ke bawah. Alhamdulillah baby okey tak ada apa. Jaga kesihatan 😘

4y ago

normal ke.. mcam sy 6bulan tbk lendir koko. doktor ckap uri kat bawah.. risau pulak kat baby

Kna bawa baby bckp .. mcm sy punya pngalaman pun MCM Tu .. hari2 sy pujuk baby suh dia putar supaya Uri dia Pon ikut putar .. alhamdulillah .. berkat bawa dia bckp wlaupun dlm perut msih .. tp berjaya

Uri kt bwh bleh bt bleeding tp kalau masih tiada jgn risau, bt normal tp kena hti2, jgn angkt berat, kurgkan pergerakan. Sy smpai mgu ke 34 uri kt bwh lg. msuk 36 uri dh naik. hmpir2 nk kena tdo wad.

Saya masa scan 5 bln n 7 bln uri kt bawah..tp doc cakap masih boleh naik sbb kdudukan x la bawah sgt. Alhamdulillah repeat scan lepas 2 mggu uri dh normal..

jangan buat kerja berat.