tanda2 2ww yang anda rasa

haiii ada tak kat sini memgalami simptom preg dalam 2ww lepas past ovulation? boleh share2 simptom2 yang ibu2 dan bakal2 ibu lalui dalam fasa tu?

11 Balas

saya masa 2ww , start dpo1 tu tak ada rasa apa lagi.masuk dpo9 start breast sakit , bloated..mula2 macam sama je simptom nak period..so sy buat macam biasa je takde test sebab sebelum2 ni test negatif.dpo13 & dpo14 saya gastrik teruk..makan ubat semua tak jalan last pegi emergency drip air , doc bg ubat tahan muntah n ubat gastrik cecair tu.dpo15 still gastrik , perut gassy dan bloated..tapi tak makan ubat ,sy try tahan.dpo16 baru teringat period dh lewat 2 hari , masa tu raya haji..malam tu beli test n naik double line.baru la saya tahu rupanya gastrik teruk dan gassy asyik nak membuang angin tu sebab pembawakan..😁 lepas dh tau pregnant terus ok tak ada gastrik dah , bloated pun dah kurang..tapi start cramps dan breast makin sakit.sepatutnya harini 6w4d tapi saya scan masa 6w baru ni , kantung baru size 5w..beza seminggu.doc kata normal.ada yg beza 2 minggu..

2y ago

tq awak..saya faham apa yg bakal2 ibu ttc rasa sebab sebelum tau pregnant anak no4 ni saya ttc 5 bulan juga bru double line.. hampa sgt bila result asyik negatif.down sgt2..selalu cek bila dpo10 sampai la period dtg.tu yg bulan ni saya tak cek sebab takut hampa lg..last lewat 2 hari baru teringat nk cek.semoga kalian juga dikurniakan zuriat secepatnya dan sihat..aamiin .

Sy x thu lg tp hrp2 la ada rezeki this cycle, sy rsa cramping lg2 bila jln jau mkin sakit kt rahim kejap bla kiri kjap bla kanan, hari2 ada rsa, lpastu 3 ari lepas sbuh2 tgh tdr bole plak rsa nk muntah tp air liur sja yg kluar, pastu skrg ni yg msih ad rsa ceamping n kputihan shaja kluar bnyk, putih susu n kental. Breast ad rsa sakit skit, kdg rsa mual dn pening. Tp x thu la pregnant ke x, sy pn tgh menunggu smoga ada rzeki buat kita aamiin

2y ago

semoga ada rezeki nnt ya babydust to you!!!!!!

Kalau sy haritu, kuat berpeluh, cepat letih, moody, tak suka tgok laki sndri hahahhahaa .. Alahan smua tkde . cume mengidam nak makan benda masam dan pedas jerr

2y ago

saya mmg makan pedas tapi fasa ni sy tak boleh makan ja cirit birit😩

sayu dulu rasa cramping n kerap buang angin,panas wlupn aircond dah on,mcm demam tp x demam,dpo13 check upt dapat double line,saja check tp x fikir pun pregnant

2y ago

yup,kdg2 ada dapat double line awal ada yg lambat,ikut tahap hcg,apa2 result pun kena redha,yg terbaik mmg hadir tepat pd masa indah pd waktunya,sy ttc 10 tahun

Surprisingly no symptoms! 😂 Rasa normal je, memang tak expect akan pregnant on that month. Check upt sebab ada sikit brown spotting 2 days before period.

2y ago

bestnya sisss no symptom ,saya pernah ada spoting brown 3 hari pada bulan 6 sebab buln 5 takda period langsung. last2 period juga bukan 7 ni rupnya gangguan hormon

saya pula fasa 2ww ni mula sakit breast cirit birit dan lemas badan harap2 ada keajaiban dalam 2ww ni🥰

Saya takde symptoms ape pun. Totally normal kecuali keputihan je sbab x prnah ade keputihan sblum tu.

2y ago

banyak keputihan salah satu tanda preg kan?

Alergik muka. Makan kacg, telur tak boleh. Mata bgkak, kulit mengelupas teruk😂 4w

2y ago

Tak berubah, masih alergik. Perubahan hormon. Kena hati2 da makan. X boleh ada telur, kacg , seafood. 😂Naiya nanti kalo termakan.

Perut cramp , kuat mkn and kuat tidur

2y ago

Tula….rasa badan lesu je nk tidur

Demam. Dan delay period.