Tips 2 weeks wait (2ww)

Akak2 senior yg dah berjaya hamil boleh tak share tips during 2ww? Saya dah 2 cycle guna opk dan berjaya jumpa waktu subur, tp belum rezeki. Harini period on time 🥹 Bg sy yg paling susah nak control masa 2ww adalah overthinking and too excited 🥹

3 Balas

Elakkn mkn/mnum yg x ssuai utk ibu hamil & jgn angkat benda berat.. paham sgt perasaan tu bdebar je ble tarikh period.. ble da delay tu memg neves & excited.. slalu nye hri ke 4 bru sye test.. klu terg, alhamdulillah rezeki.. klu xde, memg akan period 1 or 2 hri lg..

masa 2ww tu cari benda2 untuk distract diri. tapi jangan busykan diri sampai stress, buat benda2 yg buat awak happy. banyakkan minum air, light exercises mcm yoga ke pilates ke. makan benda2 yg bantu naikkan hormon progesterone macam kuaci2 etc.

sis ad mslh pcos ke? sbb sy pcos,selama berbulan2 opk tahun lepas mmg jumpa eggwhite,opk pstve tp xlekat.. rupanya tlur xmatang wlpn opk+..sbb msalah pcos tu..

3mo ago

Gugur awal kehamilan tu probably masalah janin tak jadi. Practice a healthy lifestyle dgn husband sekali, bukan time 2ww saja. And avoid overthinking & being too excited tu sebab boleh jadi stress. Saya pun awal kahwin susah lekat, once lekat terus lekat banyak kali pula. Ni baru lepas bersalin, risau pula kalau lekat 😅 Saya doakan turn awak ya utk dpt berita baik tahun ni