black pepper

Haii, sye nk tanye klau mengandung boleh ke mkn chicken chop? sye mmg suke black pepper . Kandungan sye skrng dh nk msuk 17 minggu. Baru kehamilan yg pertame. Bukan ape risau jgk dkt baby. Boleh beri pandangan tk?

16 Balas

Apa yang meningkatkan risiko keguguran ialah: 1) Usia ibu dan bapa yang meningkat (semakin tua semakin tinggi risiko keguguran), 2) Obesiti 3) PCOS 4) Pendedahan kepada asap rokok 5) Minuman beralkohol 6) Cervical insufficiency 7) Masalah Diabetes yang tidak dikawal 8)Masalah thyroid yang tidak dikawal 9) Masalah SLE atau autoimmune yang tidak dikawal 10)Penyakit buah pinggang yang tidak dikawal 11) Masalah jangkitan kuman kepada ibu 12) Keracunan makanan (jangan telan telur separuh masak, jangan telan telur mentah) 13) Caffein melebihi 150mg sehari 14) Kehamilan kembar 15) Kehamilan IVF 16) Masalah janin yang ada kecacatan yang serious seperti sindrom-sindrom. Kalau tak tahu kenapa gugur tanyalah doktor pakar O&G. Terimakasih. Nota tambahan: untuk semua pendapat perubatan, sila tanya doktor anda di KLINIK, bukan tanya di media sosial, supaya anda tak dapat komen-komen mengarut-ngarut dari makcik bawang yang suka menyalahkan buah-buahan semulajadi berkhasiat kurniaan Allah, doula-douli yang tidak ikut SOP doula antarabangsa yang tidak membenarkan doula memberi nasihat perubatan, dan penjual produk overclaim yang dok buat kenyataan mengarut kalau beli produk dia nanti baby keluar bersih seolah-olah ada baby yang keluar kotor. Tepuk laaa dahi 🤦🏻‍♀️ Boleh follow fb doctor pakar O&G https://www.facebook.com/679746658/posts/10157286409096659/

Adik ipar mkn chicken chop ggur 11week.sbb pnas .my mum ckp blackpaper ni pns.lada hitam guna utk kecutkan rahim dlm pntg

Kdg bergantung dgn kekuatan rahim kita.so lain org lain kesan dia.kalau nak mkn,jgn lebih2 sis.ckup la sekadarnya sahaja.

Okey je nak makan, jgn makan hari2 or 24hour nak mkn menu tu 😂.. tak pasal2 kolestrol naik nanti lain pulak jadinya..

Makan jela dik.asalkan tak mudaratkan kandungan.lagipun black pepper mkn dgn chicken chop sedap ooo🤣

4y ago

Hehe baik.. Terima kasih kongsi pendapat

Boleh je.. xde masalah. Blck pepper xde mslh. Cme jgn byk sgt. Tkut pedih ulu hati je..

Baru mkn 2 hari lepas.. Alhamdulillah baby ok jer 😊

Boleh je...sy slalu mkn... Alhamdulillah xde pape

Bole je.. Sy dlu awl awl mkn lamb chop..

Boleh makan tp berpada pada