Boleh mommies lain share pngalaman jgk?

Haii, sye nak tanya ibu ibu lain. Bayi sye baru je awal bulan ni masuk 5 bulan and agak aktif. Baru baru ni sye tgok bila dia main/meniarap dia suka sangat menjerit. Kdg kdg sampai takde suara/sampai terbatuk batuk. Dia tak menangis pun cuma menjerit utk tarik attention org lain. Normal ke? Sbb act agak risau jugak sbb jrg tgok bayi lain mcm ni. Ibu ibu lain ada pengalaman mcm ni?

7 Balas

Sama laaaaa. Dekat dekat nak masuk 5 bulan dia punya menjerit tu buat kita speechless tau. Risau pun ada sbb tak berhenti jerit nya. Tapi bukan nak nangis dia macam excited. Sampai sekarang dah masuk 5bulan masih menjerit. Tanya mak, katanya peel budak budak lain lain. Takboleh buat apa kita biar je la asalkan dia happy 😅

Normal sis , baby sy masa 4 bln lbh ske menjerit lbh2 klu masa sy xda dkt dia da dtg atau dokong dia , dia sengih puas ati ada yg lyn dia dkt rumah pengasuh pon mcm tu , bayi sy dr 3 bln memang aktive , sis jgn risau klu rasa mcm msh x pasti masa gi temujanji tanya je nurse

normal. dia masih awak untuk tunjuk ekspresi marah,excited . anak sy pun mcm tu time tu dia tengah meniarap je tp marah dia lain mcm ,nampak mcm nak nanges tp tak keluar air mata .

Normal sis. Tu maknanya dia aktif 😄. Tapi klau dia tantrum selalu dan menjerit2 yang luar biasa kuatnya, mungkin boleh jumpa pakar kanak2.

Normal sis. Baby excited tengah belajar tu sis.

Normal🤗

Normal