Kecuaian Pengasuh

Haii 😍 Nama sy Nifael shah, usia 1 tahun 2 bulan. Sy baru pndai berjalan. Doakan sy terus sihat & jadi anak yg baik lagi cerdik yaa.. masa usia 8 bulan sy masuk icu, sbb jatuh di rumah pengasuh. Retak tempurung kepala, pendarahan dlm kepala & shaken bby syndrom. Pengasuh ckp sy lambat perkembangan, sbb tu boleh jatuh. Pgasuh paksa duduk sndiri dn biarkan sy tnpa pgawasan. Sedangkan sy xpndai duduk lagi. Doc terpaksa jalankan procedure masukkan vp shunt. Disebabkan kejadian tu, sy terpaksa pakai tube dalam kepala smpai bila bila. Minggu lepas mommy dpt panggilan dari polis. Polis inform pd mommy yg pengasuh tidak didakwa dan kes tidak akan disambung. 💔 disebabkan kecuaian org lain, sy terpaksa tanggung akibat. Doakan sy terus sihat selalu. 🥰

Kecuaian Pengasuh
4 Balas

aamiin insyaallah awak sihat2 aje nifael shah.. semoga mommy & daddy sentiasa kuat, sabar dan tabah.. adik saya pun pakai vp shunt jgk now umur dia 30tahun jarang sangat dia sakit demam.. penat la cepat

7mo ago

utk keluarkan cecair kat otak yg berlebihan tu, sbb sbb ruang utk air tu kecik, tak ingat sgt tp berkait tulang belakang dia la. aktiviti lasak takleh.. dia kena pakai vpshunt lepas sekolah, dulu time sekolah dia aktif sukan, keadaan, kemampuan si pemakai tu maybe lain2 bergantung pd sakit dia kan mommy terus doakan anak sihat tau,dah jd ujian kita.. yg menzalimi tu serah kat Allah la kita tak daya nk buat mcm mana

Lebih kurang usia anak auntie. Semoga Nifael Shah kuat & diberi kesembuhan oleh Allah, jadi anak yang bijak, soleh, berjaya nanti.

Allahuakbar.. kuatnya puan sekeluarga diuji mcmni… semoga Nifael sentiasa sihat & happy2 selalu ya sayang 🥰😍

Sedapnya nama. kesian dia. Semoga dipermudahkan urusan, dan menjadi anak yg soleh.

7mo ago

Aminnn 🥰