Baby taknak pengasuh

Hi ibu2, nk tnya tips dan nasihat dri semua ibu. Lepas beranak smpai baby umur 8 bulan saya jaga sndri anak saya. Pastu masa bby dh 8 bulan lebih, saya start masuk keje balik. Sy hntar bby saya kt pengasuh. Tapi bby saya akn menangis teruk dri pagi smpai petang, taknak duduk dgn pengasuh sbb tak kenal. Dia hnya kenal mama n babah dia je. Pengasuh pernah reject dia sbb tak boleh nak handle, pass kat pengasuh lain pun sama je taknak duduk. Saya bru masuk keje 3 hari dah 3 org pengasuh sy cuba. Dan skrg sy buntu fikir pasal dia n dlm dilemma nk resign ke tak😭.

1 Balas

anak saya duduk rumh ngasuh, bdn tk naik sngt. naik risau kdg². tpi lately ni saya tk sihat, saya sendiri jaga sama² dgn nenek dia, bagi makn alhamdulillah makin berat bdn nya. aktif sama je dkt rumah. tpi bagi saya anak² akan kekok dgn tmpt bru. tpi lama² dia okay. saya resign pun sbb tmpt kerja masalah. jadi saya resign. so now full housewife jaga anak. sbb risau, anak lasak tk sama lasak mcm anak orng lain. klu nk kerja mcm saya tunggu la setahun dua.