isu boikot barang baby

haii mommies...sy sekarang dilema pasal diaper anak..masa newborn ada cuba drypers wwd, huggies airsoft n genki turns out paling puas hati dengan huggies tu n cadang nak topup lagi diaper jenama tu..tapi dengan sekarang isu boikot, sy tak tahu nak teruskan guna huggies atau nak kena hunting balik cari diaper yg sesuai utk anak.. sy perlukan pendapat mommies atau cadangan jenama diaper yg setanding dgn huggies airsoft tu klau ada..terima kasih mommy² semuaa 🙏🏻🙏🏻

36 Balas

Ya Allah seyes awak sama dgn sy, drypers wwd, genki, molfix sume tak okey huggies air soft paling best sbb kukit anak x naik merah2, lembut sgt pastu ada indicator.. andddd jarang sgt bocor 😭😭😭 dan sy dn suami pun banyak boikot brg lain . Tp sy dh bincang dgn suami, kalau bnde yg diperlukan tu kalau tak beli boleh bawak mudharat pada baby, teruskan jelah beli. sbb sy dh cuba taw beli pampers brand lain banyakkkk sampai bazir sbb nk tukar drpd guna huggies end up anak sy naik merah2 tuu .. last2 sy pun tkpela beli je huggies, kang bawak mudharat pd anak sy pula.. tp brand lain banyak boikot, cuma brand baby je tak boikot huhu

Pendapat sy. Try and error sis. Selagi boleh tukar kita tukar. Boleh try cute and care, ✅ sbb isu Palestine ni bukan masalah biasa. Kita dah hampir akhir zaman. Ini mungkin akan jadi amalan kita di akhirat nanti. Kedatangan dajjal dah semakin hampir. Dunia tak lama lagi akan pupus. Kita tak mampu tolong saudara kita kt sana, sekurang kurangnya kita dapat tolong dengan cara boikot produk produk israel. Sorry kalau ada yg tersinggung. Ya betul, ibu ibu sangat sensitif bila bab anak. Bayangkan sj, ini baru diuji sedikit, mcm mana la kita bila keluarnya dajjal. Semoga allah sentiasa lindung dan bantu kita amin

5mo ago

cute n care ni kt Lotus.. Rm25- satu pek..byk..anak sye pun pkai ni..

Bagi saya, kalau benda tu menyusahkan and memudaratkan baby, better stick to the same brand yang awak guna je. Sama jugak dengan kes mommies lain pasal susu tepung. Seriau pulak bila dengar diorang sharing pasal tukar susu anak tiba2 pastu baby batuk2 berkahak, berak sembelit berdarah2. Macam drastic sangat sampai effect baby punya kesihatan. Kalau i, i boikot barang2 lain. Macam makanan kita ke. Sbb utk kita takde problem pun sbb kita boleh cari alternative lain utk makan

5mo ago

tq sis bagi pendapat ☺️ anak sy stakat ni Alhamdulillah pakai semua jenis yg sy beli okay je takda naik rashes ke apa..cuma bab bocor tak bocor, texture diaper n fizikal diaper yg jadi concern sy buat masa skrg..

Pendapat saya ikut je kata hati mommy nak kekal guna atau tak. Macam saya sebelum ni suka try brand lain2 dan dulu suka huggies airsoft juga tapi sekarang pakai molfix biru sebab saya rasa design dia mcm nak sama belakang pinggang bergetah dan sesuai dengan baby saya. Pernah dpt sampel molfix hijau macam lagi lembut kot tapi saya pakai yg biru je. Saya ada pernah dapat sample Agabom jugak best lembut mengingatkan pada Huggies airsoft tapi nipis, Huggies tebal kan. Tapi tak pasti performance ok tak sebab sampel dapat dua keping je, nak beli tengok kat copi mahel la pulak 😂

5mo ago

maaf saya tak dapat nak bezakan betul2 sebab hijau tu dapat pek sampel 2 keping je 😂 tapi seingat saya mcm xda beza sangat pun rekabentuk dia sama mungkin kapas/fibre (penyerapan) dia berbeza tapi setakat ni saya guna yg biru ok

Boikot selagi boleh. Sbb tu kata, palestin x dijajah tp kita ni yg dijajah. Seolah tak boleh hidup kita ya tanpa produk yg support isroil. Sy pn dah beli huggies, tp masatu xtau. Skrang da tahu, sy xnk brg anak sy pn turut bersubahat memberi sumbangan kpd genocide. Sy syukur masih ada masa utk tukar.. fikirkan anak2 di palestin sblum membeli apa2 barangan. Ini pandangan sy shj terpulang pada sis dan org lain nk nilai mcamana. Sy tak neutral langsung, sy menentang habis habis yg berkait dgn isroil.

Bg sy truskn je puan...bukan ape nnti klau tukar² tkot xsesuai dgn anak da naik ruam² gatal plak sian anak. Xpe..brg² anak ni yg mne kita sesuai truskan aje. Boikot la brg² yg lain. 😊😊 Mcm sy anak mnum dugro vege..itu yg sesuai dgn dia..so sy truskan..sy boikot brg yg ade kaitan dgn sy je..mcm milo..nescafe ape semua tu la. 😊

5mo ago

Sama²..jgn susah² hati lagi ye. 😊😊

Saya pun pakai Huggies Airsoft, Nature Made & Dry Pants. Tapi sekarang dah tukar pada Drypers Touch. Memang beza sikit. Sekarang ni just try and error. Alhamdulillah, setakat ni okay. Cuma Drypers ni tak da la selembut macam Huggies tu. Tak pasti pampers apq lagi yang boleh. Mamypoko boleh ke ya?

5mo ago

@Syuhada Zahari Drypers Touch ada indicator sis. So far tak da berbulu pampers ni cuma dalam tu tak selembut brand Huggies. MamyPoko lak katanya pro-Isr@&l kan.

Kalau betul2 nak boikot, bg saya, nak cadang brand lain , try & error diaper yg sesuai dgn kulit anak juga walaupun nak kualiti mcm huggies airsoft. kalo cadang brand X , x sesuai pulak. Apa kata puan masuk official website diaper dan apply free sample diaper. atau beli pek kecil dulu.

5mo ago

sama

Maybe sis boleh try guna diapex , brand Malaysia . Sepanjang berbulan anak saya pakai diapex , memang serasi dengan dia . Tak bocor , tak tembus . Harga pun berpatutan and kuantiti dia banyak . Sis boleh try yg pack kecik dulu untuk permulaan , kalau anak sis okey , boleh beli yg pack biasa terus

5mo ago

Yg tape pun okey . Anak saya masa pakai yg jenis tape pun dia pakai yg diapex . Dah tukar jenis pant pun still diapex

5mo ago

iya, harga tinggi sikit drp huggies. dah cuba cari dekat pasaraya, xde jumpa.