isu boikot barang baby

haii mommies...sy sekarang dilema pasal diaper anak..masa newborn ada cuba drypers wwd, huggies airsoft n genki turns out paling puas hati dengan huggies tu n cadang nak topup lagi diaper jenama tu..tapi dengan sekarang isu boikot, sy tak tahu nak teruskan guna huggies atau nak kena hunting balik cari diaper yg sesuai utk anak.. sy perlukan pendapat mommies atau cadangan jenama diaper yg setanding dgn huggies airsoft tu klau ada..terima kasih mommy² semuaa 🙏🏻🙏🏻

36 Balas

kalau sis tekad nk boikot sis cuba try & error .. sy x pasti jnama ape yg setanding dgn huggies airsoft .. cma bgi sy utk baby sy x tukar mcm susu ke pampers ke sbb dia dh selesa kcuali klau nk save bjet (utk pampers) .. ksian plk nk tukar tukar tkut x ssuai dgn dia ..

my personal opinion,klu nk boikot tda pyh boikot kprluan ank..just boikot bhgn kprluan kita org tua..sbb kita bole adapt dgn bnda baru..klu dgn ank tkut nnt bgi kesan dgn mereka..nnt naik ruam sebab tk sesuai pampers,alergik dgn susu klu tiba2 tukar jnma lain pula..

kita tak ikut boikot untuk sesuatu produk atau perkhidmatan tu TAK BERDOSA mommy. jangan risau. kalau anak mommy guna produk lain boleh mendatangkan kemudaratan untuk si baby, tetaplah guna produk yg dia sesuai. jangan risau. yang penting nawaitu kita tu, Allah tau.

kalau rajin dan mampu, boleh try hunting yg lain. lately nampak ramai recommend molfix, brand turkiye. boleh lah cuba. kalau tak mampu nak tukar2, tak apa. kita boikot mana yang mampu.

10mo ago

thank you sis @lily! baru je ternampak sis punya comparison banyak2 brand pampers tu. dah ss buat rujukan hihi thank you 💐

Gune genki ok.. Harga pun berpatutan lg2 kalo beli di shoppe. Bby sye kulit sensitiv sblum ni gne huggies soft lpas tu sy tukar genki so far ok,pempes pn lembut n lbih jimat..

molfix, diapex, drypers touch . tapi tak silap drypers touch ada jual kat online ja. semua pampers saya pernah try, diapex dan drypers touch paling terbaik.

takyah la bk boikot boikot bagai kalau benda yg bole harm kan anak tu kalau tuka brand lain😀 takyah ikut orang. oikir kebaikan anak sendiri lagi bagus.

Kalau saya bab barang anak saya tak boikot. Sbb bukan senang nak jumpa yg sesuai dgn anak. Yg lain saya boleh boikot tp bukan barangan anak

kita boikot mana yg mampu...anak sy pon paling sesuai dgn diaper huggies airsoft...yg lain dia pakai cepat bocor dan kulit jd merah2...

sy sblm ni pkai huggies. pastu family suruh tukar drypers sbb nk boikot laa.. alih2 baby naik rashes. terus tukar Huggies balik