Jus mamariam

Haii mommies . Sy nak tanya kat sini sape yg minum jus mamariam ? Boleh share feedback x ? ada yg ckap boleh hilangkan mual . Proses bersalin pon lancar . Hb cantik . Kongsi feedback please . Sebab sy alahan teruk bru 7weeks. Mcm nak try jus mamariam kalo mmg boleh bantu alahan sy niy

16 Balas

sy pernah minum haritu masa trimester pertama , alahan sy tak ada perubahan pun . tak tau la pula kalau segelintir ibu ibu yang minum tu macam mana pula . maybe ikut badan masing masing juga . tapi kalau pasal hb mamariam memang berkesan Naik kan hb masa mengandung . sy masa hari pertama buka buka pink , nurse puji hb cantik 12.6 .

pernah minum 2botol dari ngandung sampai bsalin tapi utk hb kputihan gdm saya rasa tak bkesan pun maybe ikut badan jugak kot utk alahan pulak tak pernah try lagi sebab masa minum tu pun alahan dah hahis haha cuma utk bsalin sgt2 mudah saya teran masa bukaan 6cm sikit koyak pun tak ada baby pun elok putih bersih je keluar

Saya sendiri minum.. Alhamdulillah semuanya okay. Hb mmg cantik. Dalam pantang pun blh minum jgk, baik jgk untuk meriahkan susu. Ada yg alah jus, tu mmg tk blh. Tapi yg tak alah, mmg bgus sgt2 nurse doc puji hb cantik. Alhamdulillah. Banyak kebaikan lagi. Kena cuba sendiri.

sy pun awal prgnant mmg mual 24jam.. pling kuat bila bgn pg.. bgn je pg sy trus ke dapur teguk mamariam. xsempat2 nk amik sudu dah🤣.. alhamdulillah laa berkurang la.spnjang prgnt mmg xde lngsung masalah hb dan gdm.smua cun. skrg bby da 4 bulan. kuar pun pun gebu je🥰

Anak buah saya alahan teruk sampai 2 kali warded. Dia cuba jus ni. Tak serasi. Saya tak minum jus ni sbb saya tak berapa gemar makan jus campuran sbb sy sblm hamil memang sy ada alahan dgn jus/ minuman mix ni. Ada yg Ok minum jus ni.

sy pnh try jgk.. xmmbntu kat sy..myb ats bdn msg2..psl sy stiap kali prgnt mmg alahan teruk smpai 5bln.. mkn ape2 pon xjln.. last2 alahan akn hilang sndiri nnti.. 5 bln prtama tu, dh mcm kain burukkk je.. xlrt sgt2..

Saya alahan teruk masa first trimester.. try minum jus mamariam, xde perubahan langsung.. jadi saya x teruskan pon untuk habiskan sebotol tu.. saya bagi kawan yang pregnant.. xtau lah dia amalkan ke x..

Sy mmg amek jus mamariam sblm hamil lagi. Bila ngandung ni tkdpt nak comsume sebab mual2 tekak taknak terima. Tp nt da hilang mual sy mmg nak makan balik

Saya minum jus mamariam x ok pon, muntah, xada perubahan apa2 pon, minum susu hl sampai 26minggu mmg x muntah.. Saya ada lagi 2 botol, hari tu beli 3 free 1

boleh try dlu, sbb kawan sy amalkan jus mamariam dr awal preggy sampai dia beranak sesuai dgn dia, hb pon xdrop, mabuk² pon kurang kata nya