Jus Mamariam

Korang sape yang pernah cuba jus mamariam? Please share ur feedback

17 Balas

Saya amalkan, Alhamdulillah mual memang tak de sepanjang pregnancy ni. Cuma kalau termiss mula la tekak tak selesa semua. Hb pun alhamdulillah elok, cuma next ni nak minum air gula, harap lepas juga la asbab jus mamariam ni. Sebab ramai feedback jus ni elok. Oh ye, pembuangan pun lawas setiap hari sampaikan asal makan je membuang. 3 kali makan, 3 kali membuang. So tak risau berat akan naik mendadak ke apa. Semua clear 😂 Ni sy punya pengalaman la. Now masuk botol ke 3 consume. Start daripada ikhtiar nak mengandung, sampai dah lekat ni still continue

Saya sendiri minum.. Alhamdulillah semuanya okay. Hb mmg cantik. Dalam pantang pun blh minum jgk, baik jgk untuk meriahkan susu. Ada yg alah jus, tu mmg tk blh. Tapi yg tak alah, mmg bgus sgt2 nurse doc puji hb cantik. Alhamdulillah. Banyak kebaikan lagi. Kena cuba sendiri😘

Sy consume 4 botol tp rasa mcm xde kesan kat sy. Mungkin x sesuai dgn sy kot. Ramai kata jus mamariam kurangkan alahan, sy pun x pasti betul ke tak sbb sy xda alahan langsung sepanjang pregnant. HB tetap x sampai 11 walaupun dah consume 4 botol.

2y ago

sama la. alahan sy sama jer. makin teruk ada lah. baru sempat 2 botol

Better beli daripada trusted agent sis. Tapi mmg agak mahal compared to beli kat shopee. Saya pernah beli 2 botol kat shopee, murah je daripada harga beli kat agent, tapi takde apa2 effect pun kat saya. Hb still low.

Kalau mcm saya, jus ni xsesuai utk saya. Sbb saya masa tu ikhtiar dgn jus ni sbb hb low. Rasanya mmg sedap tp xde effect pun utk saya. Mgkin jugak sbb saya ade anemia, sbb tu xsesuai agaknya

Saya amalkan minum Jus ni start usia kandungan 4bulan sampai besalin. Alhamdulillah HB 12 13.. Tapi yg best bagi saya sendiri jus ni memang dapat mengurangkan alahan.

mkn..beli yg 3 free 1 tu..rm197..masa awal2 mkn sebotol hb cantik..bila dah habis x mkn..hb low..10,9..kelmarin checkup hb naik balik lps minum jus ni..Alhamdulillah

Alhamdulillah bg sy ok.. Kurang alahan HB pon ok.. Tapi sy minom 1botol je.. Sbb ade gdm..klau ade nk BELI area KL sy ade balance 2botol lagi xbukak.. 😁

3y ago

Klau ada gdm tak bole minum jus ni ke puan ?

Saya amalkan mamariam sbb hb low tpi mamariam takde hasil langsung bagi hb saya low lagi

4y ago

sama jugak. Hb makin low plak bila consume ni. 4botol dah.. hmm

Sy mkn.. Hb low.. Skrg hb mantain je.. Rasa pn sedap.. Tp jgn pulak minum bnda yg brkafein..