Perut Terlalu Kenyang

Haii mommies. Boleh kah kalau perut kita mengandung terlalu kenyang? Sebab kalau time makan, perut dah kenyang tapi mulut tak berhenti nak menyuap. Sebab tu perut dah terlalu kenyang sampai kan susah nak tidur. Huhu

9 Balas

😂 Maaf sy gelak. Tp sy pun mcm ni. Perut tak bg signal yg dia da kenyang, so mulut keep on makan. Smpai satu masa bloated terbaring je atas katil. Trimester kedua sy mula makan sikit. Sbb kalau tak nasi sy je bertambah. 😅

4y ago

Hahahaha. Takpe sis. Biasa laa tu kan. Ada juga org lain tak mcm ni. Tak sama nasib. 😂 mungkin masa ni jak asyik nak mkan. Tp tunggu laa dah trimester kedua dan ketiga nnti, risau juga takda selera mkan 😅

klau penuh sgt sesak nafas nnt sis . sy pun sme slalu shari skali je mkn time pg tp bila smpai mood nk mkn lg . perut mcm kembunggg dan sesak nafas . xbole mkn lebih dr skali bnda berat2😂

4y ago

Naa. Sy pun mcm tu juga sis. Perut terasa kembung bila dah trlalu knyang. Kita ambil masa yg lama dduk dulu sblom baring. Tpi masih juga perut terasa penuh sngat. 😂

Sye da 2x makan terlalu kenyang, last2 rse nak muntah mcm nak kuar balik 😂 sejak pada tu kene makan pada2. Kene beringat sbb x elok sbenarnya mkan smpai terlalu kenyang

4y ago

Kan. Kesian pulak baby. Kita cuma mkan je utk baby. Supaya baby sihat dan membesar dengan baik.

Samaa😣😣,kdg mkn skit pn dah knyg,lpstu bila mlm je prut mgeras smpai ssah nk bnafas, Nasib hsbnd sbar je lyn wlp dah mguap brpa kli nhan ngantuk..

4y ago

Haah, kdg knyg air pn pyah nye lh nk tdo mlm..nk tdo smpai trpusing sna sni cari posisi yg slse..

Sy trimester 1 dn 2 memng kebulur je hari2..msuk trimester ke 3 ni dh kurang sbb baby dh besar ruang dh x ckup😅..mkn lebih perut skit je😓

4y ago

Yeke. Hehehe. Tu laa kan. Btukar pulak selera. Walau takde selera, kene juga mkan kan.

Huhuhu sy kalau perut terlalu penuh, memang lepas tu muntah. Sebab susah nak sedawa. Perut rasa sebu je. Tapi lepas tu lapar balik 😂

4y ago

🤗🤗🤗

Saya klu perut terlalu kenyang jadi sesak nafas.. Mmg x selesa la.. Lepas dh kena mcm tu terus makan sikit2 tapi kerap..

4y ago

Yaa sis. Sy pun mcm tu. Bila dah tau rasa diri terlalu knyang lepas tu tak nak lagi dah nak mkan terlalu bnyak. Atleast ada mkan juga laa kan. 🤗

😅😅.jgn mkn sampai kenyang . Lg klu dah atas 30w.perut akan rasa padat. Bby mengeras. Duduk baring berdiri x selesa.

4y ago

Hehehe. Okay sis 😉

Tkot nnti muntah balik...

4y ago

Ada laa juga terasa nak muntah. Tpi bila tak fikir kan nak muntah tu tak jadi juga nak muntah 😂