Perut lapar tapi kenyang

HELP ME. Saya firstime pregnant. Harini baru 7w4d. Sesiapa boleh bagitau tak menda ni normal ke tak & macam mana nak atasi ? Saya rasa lapar sangat sangat . Tapi bila baru hidang makanan tak masuk dalam mulut lagi dah kenyang . Try la juga makan tapi takboleh juga telan sebb terlalu kenyang . Bila makan tu sloww sgt nak boleh ke abis . Tapi bila sy tak makan sy lapar . Malam semalam pun rasa macam ni lepastu sy paksa diri makan juga . Last last perut rasa teramat "se'eh" ( kenyang ) tapi lapar lagi . Allahu Tolong la gais bagitau macam mana nak atasi 😭😭#ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp #pleasehelp

3 Balas

Tipsnya satu je awak. Makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang sedikit. Makan tu awak kena on time. Lambat makan je, perut masuk angin dan awak akan rasa pedih kat ulu hati.

sama mcm Sy sis..rasa lapar sangat² ,bila makanan ada dekat depan mata terus loya,nak muntah..dengan pedihnya ulu hati ..ini anak ke 5 .. sebelum ni memang tak dah alahan langsung

Betul sy pun sama bkn sikit tp ulang2