bby boy

Haii momi? i baru jer 5 hari..lahir pada 22/01/20 dgn berat 3.3kg.. syukur sy xda jahitan? .. ada yg sama dgn kiter x ?

bby boy
42 Balas

Haii momi..saja nak bagitau ..hehhe sebab ramai yg minta tips dri sis😄 sis cuma amalkan senaman jak pada peringkat ketiga..kerap minum air suam..msa contraction tu sis mandi kejap ..kerapkan berjalan ..masa perut muat sis teran sikit demi sikit sampai lah 8cm msuk labour room ..msa dkt labour room sis ikut arahan doktor jer..hehehe..yg penting msa prgnt amalkan makan buah buahan yer mami..dgn susu fresh milk..jus carrot..yg penting senam waktu pgi ..tapi sis lakukan senam waktu pgi dgn mlm sebelum tdo..😁 sis doakn mami2 semua semoga dipermudahkan waktu bersalin nanti.. sorry sis xda tips yer mami..sis hnya bgitau yg sis buat sebelum msuk labour room.. thanks mami2😘#maafaytterabur..

4y ago

Terima kasih sis

3.3kg waaa... dn xda jahitan.. alhamdulillah,, kuatnya sis.. mesti tahan smpai 10cm.. alhamdulillah tahniah.. wajah baby kta dah nk hampir seiras dah,sepet2 gitu dgn eye bag comel 😍😍😍😍 tp baby 2.6kg ja,kecil🤭 apa2pun slmt berpantang sis.. 🤗

Tahniah sis.. Comei bby.. Untungnya ta kena jhit.. Sy nih dh 3 bulan lbih dh bersalin. Tp still rasa sengal bila lepas mmbuang. Perit la rasa. Ap mslh pon tataw.

Ya Allah, seronoknyaaa di permudahkan urusan bersalin. Tahniah dear 😘💖😍..Comelll sangat baby. Doakan saya dapat merasa bersalin semudah sis yaa 🤗

tahniah dan slmt berpantang. sy tunggu hari je ni 😆 takut dan bedebar sgt tp tak sabar nak tgk baby.

Tahniah sis.. boleh tak share tips mcm mana boleh tak kena jahitan ? Tq sis

Sis lahirkn kat hospital kerajaan atau swasta? Sj nk thu pengalaman sis.. Lgpun sis xde jahit2..

4y ago

Hospital kerajaan sis😊

Alhamdulillah tahniah sis. Semoga sis & baby sihat walafiat hendaknye. Aaamiinnn3. 🤗

Bestnye dengar mommy's yg xde jahitan.. Bg la tips mcm mne untuk prevent koyakkan ☺️

4y ago

Tp xrasa skit pn guntingnya,sy dgr doc yg ckp gnting,time bla gnting pn xrasa sbb tgh usaha teran je..😅

masyaAllah comelnya baby 😍😍 bestnya sis xkena jahitt. share laa tipss 😁