Persediaan bersalin

Haii mamy.. skrg sy preggy 30w. Due bulan 3. Persediaan brg baby da ada,mcm baju,napkin semua belum basuh. Bila ok ek start basuh n packing. Nak basuh skrg mcm awal pulak,lg 10w ?

40 Balas

Dah boleh start basuh. Sebab makin lewat, takut mommy pulak dah tak larat nanti.

Sy 28 week dh bsuh pack.. Ni 33w6d kne warded dh 3 hri sbb contraction.. 😂

5y ago

Aamiin

Sy due 12/3 da packing siap2 da cume flusk,milo,cwn,sudu, toiletries tu belom lg 😅

5y ago

Haah bwk sbb duk dlm ward bosan kan..mkn la ape lg hahaha kdg lepas bersalin kite rse lapar sbb byk pkai tenaga..mkn la biskut n milo dlu smntara tggu mknan hspital smpai..klau branak pkol 2@3 pagi mne nk cri mkn..hadap biskut n milo dlu la..

Dah siap paking 31 week hihi Nurse da suh paking siap2 ..sng..sama due bulan 3 awal..

5y ago

iyee.. appointment mggu lepas misi pon ada cakap da ,da boleh packing baju baby n ibu utk preparation

Dh bleh basuh n packing dh brg2 baby..nurse kwsn sy dh sruh packing brg siap2

5y ago

in shaa Allah,sy prepare dlm hujung bulan ni laa 🤭

Hahha.. basuh je sis.. mane nak tau baby x sabar nak keluar.. 😜

Sy 30w2d, due date 17/3. Blm 100% prsiapan, da admitted wad..

5y ago

Barang baby blm 100% siap, mommy lagi la 1% pun xda..apa la brg yg dsediakan utk momy? Sy warded sbb pp type 4 sis..

saya packing barang baby bila dh masuk 8 bulan pregnant

Basuh jee. Simpan siap2 dlm beg nak bawanke hospital.

Awal la mmy,sy dh 35week bru nk beli brang bby😂