Basuh baju baby

Salam semua,sy dh 30weeks boleh ke sy dh start basuh bju bju baby n susun atur brg baby dlm troli n beg?? #SeriusTanya

4 Balas

boleh dah tu sis, mcm sy first mom haritu, basuh baju sikitt dulu untuk packing msuk bag hospital, sbb takut terberanak awal .. 28w sy dah start membasuh, brp set je la .. pastu 35w bru basuh semua 🤣 sabun sy pkai brand anakku je, mmg melekat baunya walaupun basuh awal msuk beg ..

boleh dh tu sis, week 30 dh boleh start prepare. sy pun dh siap basuh semua just tggu brg smpai utk ziplock bag dgn barang pantang mummy je.

Boleh sgt dh ..kalau buat hujung2 nk due kan tkut terberanak awal, lgpon hujung2 dh xlarat nk buat itu ini..

saya bru cuci smlm.. 29weeks