Standing concert 🥲

Hi mommies, nak tanya kalau pregnant 3bulan+ boleh ke berdiri lama dalam 1jam 30 minit macam tu tanpa duduk? Saya dah beli tiket konsert dah lama untuk bulan 11 nanti tapi masa tu belum pregnant lagi. Tapi saya beli tiket standing. Jangan kecam please memang dah lama sangat aim konsert ni 😩

14 Balas

Ikut ketahanan tubuh.. Try la dulu berdiri je dlm 1 jam lebih guna kasut sesuai. Jangan lah diri tegak je, kena lah gerak macam senam. Jika tak tahan let go je ticket tu. Kalau tahan, terpulang kepada puan nak teruskan ke concert tu atau tak

Saya Ada beli ticket concert jugak sebelum pregnant tapi had to let go, in the end doctor tak approve. Bukan sbb berdiri lama tapi sbb crowded area, high risk of getting sick ie flu / covid. Tapi ikut immune system masing masing.

Klu sis larat boleh je..sy dri awal pregnancy mmg suka bjln 2-3jam mmg bjln je tp ada org yg xleh bdan jd pnt..sis try dlu la dkt rumah blh x tahan berdiri lma..klu rsa2 mmg pnt jgn pksa nti bp blh tinggi x bgus utk kandungn

sy lebih Dr masa tu kalau berdiri sepanjang kehamilan Dr anak first sampai dah 4.. sbb sy pekerja salon rambut.. 😂 setiap org lain. tp kalau x biasa kalau boleh berhati2 lagi tempat padat ramai org

Bulan 11 concert apa? Bukan xboleh pergi tapi tau2 je lah yg pergi concert ni smua Bdk2 high faham2 je lah karang terlanggar jatuh dh jadi masalah plk dgn sempit2 mau terpijak nanti kalau jdi apa2

4h ago

Imagine dragons sis. Bukan konsert high high sebab tak minat high 😂

Kalau preventive pakai face shield plastic tu dan bawak la tongkat kerusi mcm nenek2 pakai tu, tu kalau tak larat la. Tp tak tau la boleh bawak tongkat tak p consert 😅

ikut atas badan sis , saya awal preggy jgn kata berdiri berjalan 2 jam tak berhenti pun pernah sbb kaki travel , apa2 tnya doktor kot ada masalah ke

Kalau 3bulan lbih msih okk kot sis. Xda rsa skit sgt lg sbb bby msih kecil. Kcuali kalau dh trimister ketiga mcm sy haaaa mmg xleh bdiri lama sgt.

saya scrub nurse mmg kena berdiri up to 4 hours mcm tu. okay. tp tmpt crowded mcm concert tu tk sesuai. sbb pregnant lady immune low

Tak berani nak kata boleh atau tak. Keadaan setiap orang tak sama. Why not you minta advice from your doctor?