Berapa Bulan bole basuh baju baby ya?and simpan Brg untuk bersalin Saya skrg NK msuk 25 weeks

Basuh baju baby and siapkan brg bersalin#seriusnanya #firstmom

11 Balas

Sye alhamdulillah tgah preggy yg kedua 23w 6 hari .. tapi rasa mcm dpt anak first pulak 😅mcm tak tahu nk start dari mana Klau nak cari sikit2, baju anak yg first ada je simpan cuma tu la mcm tak igt nk mula mcm mana dulu 😅tggal beli keperluan lain la selain baju . bila tengok je mcm blur kejap 😆

saya sama dgn awak nak masuk 25w, tapi saya tak beli apa2 barang lagi😭 setiap kali tengok list ja rasa taktau nak start dari mana last2 saya tutup balik hahaha. nurse dan family pun dah tanya barang apa dah beli. hmmm tunggu la masuk bulan 2 ni start beli

4mo ago

tinggal pk nk bli ubat dlm pantang. tataw lg nk pki ape. sblomni mkn shaklee je pon ok dgn sapu mustajab. n nk bli buai lps da kluar baby.

Sy pun now kndgn dh 25w.. Jd first mom ni rse xcited bile tgok brg bby😅 pegi kdai usha brg bby tp xbeli pon😂 xthu ap yg patut dbli.. Cuma ad lh sehelai dua bju bby kite dh beli🤭

8bln++ da bole packing letak dlm bonet da. n baju baby ikut suka je nak basuh bila, time ni bole da. sbb makin sarat takut nnt tak larat pula kan.

4mo ago

Okey terima kasih ,HAHAHHA first mom tkthu apa2

Sy pun dah 25minggu4hari suami kata bulan 2 ni beli lah barang bayi .. sy sndiri tk sedia apa2 lagi nk packing hahah walau pun first mom cool lagi

Hehehe same 25 week, tp x beli pape lg & xtau nk mule beli ape dlu.. tgk la bln dpn kot bru start cari brg2 & bsuh baju bby yg lps2, hihi

Saya 25weeks juga now, and dah start beli sikit sikit juga. Haritu ada tengok mommies mostly 36weeks ke atas baru start basuh baju baby.

sy 2nd pregnant tapi jarak 8 tahun. pon rse mcm prgnt anak 1st plak. blom prepare pape lagi. brg yg lama2 da sedekah kt org 🤭

Saya case possibility beranak awal. Sekarang 28w. Nurse dah suruh kemas beg hospital dah.

saya dh 34w tpi blum bli brg. xthu nk mula dri mna