breastfeeding

Hai..boleh x mnum coffee kalau baby bf? Apa kesan dia ya if ibu mnum coffee..skadar bertanya..?

13 Balas

Boleh minum, tapi jgn byk sgt.. Saya ada Google ttg kopi untuk ibu yang breastfeed. Google kata, kalau kita minum kopi kmdn susukan anak kita, takut anak kita tu tak mengantuk. Susah nak tidur effect drpd caffein dlm kopi tu.

Org dulu2 minum kopi masa pantang. Tp mgkn xbyk gula & kopi tu tak taulah jenama apa. If baby puan ok dgn coffee, mgkn boleh. Apa2 pun amik kuantiti sederhana.

Blh minum klu anak tak meragam. Tp seeloknya bila baby dh 6bulan keatas. Sbb kafein ni kdg blh buat baby kembung

Ikut baby jga sis. Klau bby x serasi better stop ja. Tp prnah dgr jga yg kopi ni mngurangkan production susu

Sy minum je sis.tp once or twice je in a week..terasa nk minum sgt baru minum.alhamdulillah baby ok je.

Sya xminum.. sbb ade baca drinking coffee is not good for bf mommies

Saya minum je ank 5 org semua bf ok je tpi jangan kerap sgt

Sy minum.. alhamdulillah setakat ni baby ok..sy pun ok je

Saya x minum..sbb kafien x elok utk baby..

Setakat sehari secawan xde masalah pun.