Boleh minum coffee tak

Hai nk tny,sy prgnt br 8weeks,sblm ni sy coffee lover,sjk tau prgnt ni xamek langsung coffee tp tibe harini rs nk mnum coffee sgt,blh ke?#firstmom#firstbaby

4 Balas

Caffein (kopi/ coffee/ milo/ coklat/ teh) tak digalakkan. Minum seteguk dua boleh la. Ni yang o&g i bagitau. Tak bagus untuk tumbesaran baby. Kalau ada craving tu, cuba ganti dengan jus buah tanpa gula. Lagi berkhasiat utk tumbesaran janin

takat nk rasa blhla. 1 cawan kecik. then pls avoid, sbb hb akn drop klu pengambilan kafein xdikawal. bhaya utk kndungan

11mo ago

ok tq sis 🥰

Pun sikit xpe sis jangan nak banyak sgt secawan kecik cukup, sebab kebanyaan kafein bahaye sis

11mo ago

Ya sis pun boleh tahan xminum dulu

Kopi ni bahaya. Kalau 1st trim cuba elakkan. Nak sgt minum sikit je tu pun kopi decaf.