coffee moconna

ibu menyusu boleh mnum cofee moconna tu x..cofee kosong xdk gula n susu ap..

4 Balas

Boleh. Limit to 200g - 300mg per day. Dalam 1 cawan kecil. Tapi awak kena try and error lah sebab coffee ni boleh jadi milk booster atau milk killer. Macam saya, coffee ni milk killer 😅Saya cuma minum masa hari cuti je sebab hari bekerja saya akan pump. So menggangu milk supply saya untuk buat stock.

Boleh ja sis. Semalam i baru pergi klinik sebab demam. And i tengah bf skrg. Doc kata ada ubat yang ada caffeine yang boleh utk ibu menyusu makan. Kalau nak minum kena limit 200g/day. Atau minum decaf coffee

boleh kalau nak baby dpt effect caffeine dalam tu sampai dia tak tidur, ibu boleh buat pilihan

tak blh minum coffee sis