pergerakan janin

Hai, sy pregnant ank ketiga seusia 18minggu 2 hari, tp sy keliru sama ada sy tidak perasan pergerakan janin atau ape.. Krn menurut kawan ade yg 20 mggu dan ade mengatakan sepatutnya usia ini sudah bly dirasai sedikit2.... Keliru... Adakah perlu sy berjumpa doc & scan.. Mintk pendapat ya.

20 Balas

Sye 23w++ baru rase dia gerak .. perut tebal kot.. setiap kali checkup nurse tanya baby dah gerak.. mesti ckp xkot.. sbb xtahu nak rase... haha..nie baru rase kuat...

sy dlu 18 week rasa mcm angin je sis, masuk 19 weeks bru rasa betul tp tu pun prgerakan halus rasa geli2 je. Now dh 28 weeks bergegar satu bdn bila baby kick 🤭

sy 21w baru rasa.. tu pun rasa mcm angin je. sekarang 24w baru rasa kuat sikit gerak².. tp jarang² jugak lah.. lain org lain pengalaman..

Sy kje sbg sales person ,byk movement ...jd sama ada sy xdpt tangkap pergerakan..huhu... So sy assume cm xde pergerakan

Gerakan ok.. Bru check kt hospital cuma bila Dr ckp sonsang risau je huhu.. Tp die da ckp nti smpai ke 34 mggu die bly pusing lg...

sy 22week pun xrs lagi.. sy lagi la keliru.. risau smpai pi klinik swasta semata nk check..doakan sy dpt baby dgn selamat ya...

18w mmg bole rasainya Pergerakan baby mcm rasa belon/angin bergerak Klu kuat gerakannya terasa geli dipusat 😁💖

semua orng x sma sis...sye pun hri ni 18weeks 2hri tp baby dh 2 minggu lepas rasa gerak wlu pun x kuat

Bergantung gak mommy, sy ank 1st awal dpt rasa pergerakan, tp yg 2nd dlm 20++weeks bru dpt rasa...

sy 21wek++ rs mcm ada bnde mnguis je..xrs kick pn lg..doc ckp biasanye lmbt sbb ank prtma