pergerakan janin

Hai, sy pregnant ank ketiga seusia 18minggu 2 hari, tp sy keliru sama ada sy tidak perasan pergerakan janin atau ape.. Krn menurut kawan ade yg 20 mggu dan ade mengatakan sepatutnya usia ini sudah bly dirasai sedikit2.... Keliru... Adakah perlu sy berjumpa doc & scan.. Mintk pendapat ya.

20 Balas

Sy 22 ka 23week bru start rasa gerak..skrg time nak tdur lar dia balik2 gerak

Depends body msing2 sis.. Ade cpt, ade lmbt.. Kalo rsau btter p scan laa..

Ada org yg lambat rasa pgerakan baby. Nurse cakap macam tu.

sy dh 22 weeks baru rasa tu pun kdg2 je rasa..

Awk rasa gerakan tu mcmna?

Expert

Sellunya 20 weeks keatas

18w belum rasa tu normal. 20w ke atas baru rasa sikit2. 7bulan baru rasa baby tendang kuat

Saya rasa bergantung pada perut..mcm saya perut nipis..18weeks saya dah rasa dia kick..kalau tgk perut tu..nmpk..rasa pun rasa..depends on badan masing2.

Sy dlu 20week bru rse...

Sy pun bru 18week.. Dah rasa sikit2..