pergnet 8Week

Hai sy nak tnya , normal ke klau prgnt 8wk lepastu mcm ada darah2 sikit N tambah coklat2. mohon tlg jawap ya 🥰

13 Balas

klu spotting coklat2 tu normal sis. beberapa hari lepas. sya mcm sis risau. iye la kan.. b4 pernah keguguran. then sya terus g klinik. doctor ckp xde ape2. it's normal. dia jgn kluar darah btl2 merah tu. klu kita asyik tnye sini sna. pendapat org semua berbeza. nak lak bg pendapat yg negatif. beritahu bahaya dan sebagainya. nt diri sndri jdi gelabah dan stress. baik sis g klinik. ini ape yg dh jdi pd sy. sya share. bru je jdi pd sya. sya xnk sis gelabah dan stress. kita syg kandungan kita. jgn dgr kata2 negative dl. g klinik utk check.

hye sis..doc kata tu normal..jnis sporting drah yg kluar..kalau sikit2 normal...melainkan jenis kuar darah terlampau banyak sampai bertukar2 pad..sis segera lah ke hospital or klinik berdekatan...tapi kalau sporting sikit..sis better makan ubat kuatkan rahim..insyaallah sis n bby dalam.kandungan ok..#janganpernahtinggalacidfolix😊

2y ago

betul mcm sy...ada keluar darah ketul kecil dan ada warna coklat2...doc bg sy ubat kuatkan rahim... klu mommy rasa was2 g klinik utk check..sy 3hari jdi mcm tu risau plak sy hari nie sy g klinik.. itu normal doc ckp..just doc bg ubat utk kuatkan rahim..😊

Hi sis . Saya start keguguran tu bermula dengan spotting yg sangat2 sikit . Dan makin lama bermula dgn darah . Tapi lain pregnancy journey lain pengalamannya kan ? Tapi seeloknya , jumpa doktor . Apa2 yg keluar selain keputihan kena rujuk doktor secepat yg mungkin . Semoga semuanya baik2 saja ya aminnn ..

ada dua faktor sis satu tanda gugur dan kedua dinding penempelan pada janin yang terjadi pada saya 2 minggu darah dalam coklat selepas tu terus keluar darah pekat banyak terus gugur ☺️

Pengalaman sy , sy gugur week 8.. mohon sis jumpa doc utk scan .. kalau betul spotting inshallah baby sis okay.. apa2 pun jumpa doc plsss sis🙏🏻

Bahaya sis kalau mcm ni takut ada masalah pada kandungan. Boleh pegi hospital and kalau ada gmbar lagi senang. Tunjuk je gambar dekat dokter.

2y ago

ank 1st sy pnh kena kluar darah coklat sikit,kandungan ok, tpi klo kencing ada darah,dan x bhnti prgi la hospital,sy dah 3x gugur,kluar darah..

Apa yg keluar selain dari keputihan tak normal sis. Pergi jumpa doktor bagitahu terus ye🥰

better pegi jmp doc.. bykkan rehat, jgn byk berjalan dan angkat bnde2 berat..

kalau jd mcm ni bykkan berehat sis..jgn buat kerja berat ya

Tak normal. Sila ke klinik & consult dgn dktr.