Ingin Bertanya

Salam ibu2... Sya nk tnya normal ke Klau kita kluar darah wrna coklat2 macam Last kte nk habis period tu...frist mom bru 7week4hri.. Tlg bantu

7 Balas

1st prgnancy sy mcm tu... spotting... hari² sikit²..sy xtau sy pregnant pn time tu. pastu saja lah wat upt. positive. bila cek klinik, klinik kata miscarriage. bentuk kantung irregular n xcantik. plus xnampak janin. 3rd pun sama. ade spotting. skali cek klinik xnampak janin. nampak kantung je. tp kantung elok je..xlama pastu dlm 2 3 hari. gugur. so better g cek klinik klu ada spotting.

2y ago

Ye sis,dye tdi scan kt perut lom nmpk ape2..dh scan dri bwah jgk tdi tpi dye org xde bg kptsn ape...hrp xde yg serius.. Doakan sya ye sis

1) awak dah pergi klinik/hospital ke belom? 2) Normal pregnancy xberlaku apa2 spotting atau bleeding ya. please alert wlaupon setitik darah trun tu dikira xnormal. setiap mommy xsama. tlg refer doctor. doctor je boleh bgtau awak okay ke tak. boleh refer tiktok doctor ni. https://vt.tiktok.com/ZSRbDuMxr/

2y ago

semoga awak dan baby both baik2 saja. semoga urusan awak dipermudahkan ❤️. jgn stress tau. walaupon baby masih kecik. awak ckp je dgn baby kita kuat sama2 smpi baby lahir okay. mama/mommy & daddy/papa selalu ada dgn baby. doa ibu paling mustajab🥰

prgi emergency check dlu ..sy msa 8w kluar coklat2 ingat darah tp keputihan .. wlaupun keputihan kena juga prgi emergency sbb tkut darah yg kluar ..klau darah nnti dktr pantau and bagi ubat kuatkan rahim ..jgn bnyk buat krja tau..tkpe org ingat mlas sbb tm1 sngt penting utk jaga diri

2y ago

Trma ksh sis..

sy prgnany 7week 2day ada keluar darah sikit..keesokanya 7week 3day (hari nie) saya ke KK sb darah makin byk..dan disahkan gugur🥺 kalau boleh kalau ada tompokan darah better teruk checkup...

awk kne g hspital ... sy haritu pon mcm tu jugak .... risau .... Dr bg ubat kuat rahim ... nanti dr scan dri bawah ...

2y ago

Ok.. Trma kasih ats info

P hospital sis,,tgok apa pnyebab,tp selalu nya sbb penempelan janin,

2y ago

Risau jgak mcm nie.. Dh umah jauh dri hsptl..

tak normal sis.. kene pergi klinik ye dan dapatkan ubat kuatkan rahim..

2y ago

😭😭😭 Lom ade rezeki sye sis..