Bengkak pada laluan

Hai ,semuaa sy skag 35w4d .. kerap Rasa sakit dibahagian celah peha belah kanan.. Dan nak bertanya kenapa bibir faraj sy kadang2 bengkak .. kadang2 okay je, kerap Rasa macam bengkak bila mencangkung terlalu lama(ketika buang air besar) normal/tak ya? Pregnancy sebelum2 ni x mcm ni sebab Tu Rasa mcm pelik sikit😅 yg kalini perut besar n berat Naik plus gdm .. terima kasih yg sudi jawap🥰

1 Balas

cuba double cek dgn nurse.mungkin tu vena varikos.ada kes vena varikos d bahagian situ.