Pregnant 8week

Assalam, sy 8wk.. family dah suruh pi cek klinik pasal sy lepas gugur 4bln lepas, tapi sy rasa malas sangat nak pi,, confuse lah.. ade Ker yg sama mcm sy?

3 Balas

Wsalam sis, Saya pun second gugur bulan 7 hari tu, sekarang sya prgnant balik n dah week 9,sis baik sis pergi buka buku awal tak pe sbb ad sejarah gugur ya. Kalau Kk sya dorg tak perlu pun gmba scan, sis baik pergi KK trus, kalau week 4 tu tak pa lagi dorg suruh bedrest je, ni dah 8w dah, boleh la doc lebih teliti kann. Insyallah semoga dipermudahkan, jgn malas2 sis, insyallah baby akan baik semuanya😊.

2y ago

tq dah reply sis, sy dah pi cek klinik alhamdulillah dah ade baby heart tapi yg peliknya doktor xde bagi ubat atau suruh buka buku pun, sy dah cakap loya teruk.. Dy just scan jer, mcm xpuas hati sy,sy dah cakap ade riwayat gugur tapi doktor xrespek appn, so sy nak tggu 10week baru pi cek kk lain... mohon doa unt baby sy, tq

Takmo malas2 nk jd ibu dahhhh. Better pergi cek klu ada apa2 masalahn sekurang kurangnya awak tahu awal, demi anak dlm rahim ni kita kena kuat dan semangat 🤗💪🏻

Pegi klinik swasta dlu awak. Check baby dlm kantung rahim ke tak. Just utk sahkan pregnancy. If doc ckp dh boleh bukak bukak pink, baru ke KK.