Scan baby

Hai, sy nak tanya period sy xregular jd trikh due date lari, and kalau ikut last period kandungan dah masuk 10w tapi bila scan 8w, jd doc suh repeat scan lg 2mgu, mmg normal ke ye, risau pulak due date lari, kandungan pun jd lari, ni first baby 😩

Scan baby
17 Balas

Its normal sis.. Yang penting kalau kandungan pertama... Sebaiknya... Drahsiakan dari kawan2 atau org awam.. Sebab.. Anything can happen.. Lepas usia kandungan 3bln la baru war2kan.. Hehe tahniah...

xde pe sis. saya kalau ikut period, due 1 sept. tapi sebenarnya, ikut scan..due saya 1 october. apakan daya, bukaan dah 3cm masa 9hb haritu 😂 dah bersalin dah pon wahahahahaha 🤣

4y ago

terima kasih wish heee 🥰

its normal.. sy period yg normal pun.. beza 1 minggu.. bila scan baby dh 34w.. tp ikot tarikh last period dh 35w.. as long as baby sihat.. sy xkesah pun..

norml..sy priod regular pom due date lari..sb tak semestinya kiraan last priod ..kena tgk wktu subur kita jgk awl ke lewt..

period tak regular biasa je jd mcm tu. hari ovulasi lewat jd persenyawaan pun lewat sebab tu usia kandungan tak sama dgn LMP..

insyaAllah, xde apa2.. nanti bila baby tu makin membesar, insyaAllahakan jadi normal..think positif jer sis..moga dipermudahkan.

4y ago

Okay awk, terima kasih,, hehe😊😊

Saya pun sama macam sis. Perbezaan tarikh scan dengan period jauh sebulan beza. Tapi saya positive jelah janji baby sihat 🥰

4y ago

Kena makan dan minum juga sis. Saya pun alahan teruk sampai masuk ward sebab kurang air dalam badan. Masuk 6botol masa tu.. Semoga sis dan baby sihat ye

dun worry sis..sya pun sama..sepatutnya dah 10 weeks tp doc ckp bru 7-8 weeks..xdpt lg tarikh due date😅

sama dengan saya sis..tapi sekarang dah trimester ketiga, usia janin dah hampir sama ikut tarikh last period tu 😙

4y ago

Ow okay2, sy sb baby first jd byk yg xtw, hehe tq sis😊😊

sama mcm sy...klau ikutkan da 10 weeks..tapi bila scan bru 7 weeks...lagi 3 mnggu kne dtg scan balik

4y ago

Yeke? Sama lah kita ni, risau gk tu tp alahan on off, nk mkn pn xselera, skrg kt kg, mak ayah asik tnye ad nk makan pape x? Sy plk xde selera bley mkn buah je walaupun tw mntah balik😂😂