9 weeks today semalam scan baru 5 minggu 5 hari

Salam hi ada x kes macam sy usia kandungan lari jauh dengan last period? Semalam pegi scan alhamdulillah dh nmpk kantung tapi baby belum nmpk lagi kena repeat scan lg 2 minggu atau sebulan lagi. Semalam doktor ukur dalam 5 minggu 5 hari yg sepatutnya dah 8 minggu 6 hari. Sy nk tahu nnti baby lahir ikut due date last period atau ikut scan? ke lama2 kandungan ikut last period?

7 Balas

hai...samalah mcm saya..sy pun 2 kali repeat scan klu ikutkn kiraan dr last sy priod sdh 7mggu...prtama kli scan cma nmpak kantung ..doc ckp sy salah tulis priod date...sdgkn itulh sebenarnya sy last priod...scan skli lg bru nmpak sdh...doc ukur dh dlm 9mggu...syukur hr ni dh 10mggu...😊😊

1y ago

masa sis scan sis nmpk apa je sis, mcm jantung kaki tngn boleh nmpk ke masa 10week, sy pun hari ni 10 week , ☺️

Sgt jarang ikut tarikh lmp.. Mmg kne ikut week scan baby.. Awk boleh scroll post² sebelum ni.. Dan nti finall tarikh waktu scan buka buku pink nti, kalau 5 weeks ni awk join birth club september 2023.. Kat situ mmg semua sama usia kandungan dgn awk ok😊

1y ago

anak saya 3 ikut lmp. 1 ikut scan . tu pun sebab tak period tapi dah mengandung.

kalau period tak teratur , mention pada doktor. doktor akan ikut saiz scan kalau tak ingat last period. kalau saya, saya bgtau tak teratur dan tak ingat last period

1y ago

Alright sis tq yee

sama la mcm sy.. masa scan 6 minggu.. pergi scan dr ckp mgkin bru 3 minggu.. hjung bulan ni rpeat scan lg.. hrap2 baby mmbesar dgn sihat la hendaknya..

1y ago

insha allah.. ☺🤟

Kalau period x regular dr akan ikut tarikh scan, xkn ikut tarikh kita last period.. Sebb date by scan lagi accurate.. Xperlu risau puan.

kalau berbeza lebih 2 minggu dr akan bagi due date baru.. kalau tak, ikut lmp. jangan risau, tggu next scan dr tgk ya

Mcm mana dgn sis skg.