Due date lari

kalau ikut period sy due date 30/3/24 bila scan lari tarikh keluar 10/4/24 bila repeat scan tarikh sama jugak keluar 10/4/24 so dr suruh ikut tarikh due tu 10/4/24 jadi soalan sy adakah kandungan kita kena ikut tarikh period atau yg dr bagi tu ? contoh kalau ikutkan sy 13wks tpi scan harini 11wks . adakah ikut tqrikh period atau dalam scan tu ? kalau kita checkup seperti biasa kna ikut weeks kita atau dr eh ?

2 Balas

biasa ikut scan paling latest tiap kali check up... mungkin persenyawaan tu berlaku lambat sbb tu dia lari sikit due date... kdg2 sampai 3 kali berubah due date nya tpi beza seminggu 2 jeh ... sbb antara kiraan dri period dgn scan , kalau tk silap scan lebih accurate.Nanti dr akan scan lagi bila baby dah besar .

dktr boleh buat corrected edd lepas beberapa kali scan.