due date lari

Ada ke macam sy due date 30.3.24 tapi bila scan baby keluar date due 10.4.24 normal ke erk ke nurse akan baiki balik tarikh due date yg dalam scan tu .

10 Balas

kalau period irregular ok je. pengalaman saya semua pregnancy tarikh duedate kene redd. tp doktor akan tgk scan. contoh awk scan rini tarikh lari so dorang akan repeat scan lagi nanti. time repeat scan tu dorang akan tgk progress ikut lmp awk atau ikut redd. jangan risau. kunci dia baby growth accordingly. btw duedate kita sama 10.4.2024 🥰

7mo ago

sy awal seminggu 03 Apr 24 sbb doc ivf kira dr tarikh embrio masuk.. haritu daftar KK..sampai dua doctor argue nak pakai tarikh mana..sorang nak pki last day period so jadi 26 mar 24.. sorang nak ikut doc ivf..tp scan tu tulis 31 mar 24..sudahnya KK ikut EDD yg dari doc ivf.. tp dia tulis REDD..apapon selamat hari raya sis😂

sya klu ikt duedate 10/3 bla scan kkuar duedate 10/4.. lari sbln .. dua kli scan 2 mnggu skli.. duedate ttp 10/4.. jtuh raya pertama hahahaha.. no 3 ni mcm mngandung no 2 aritu..lari sblnn jgkk..

Nnti doctor akan scan lain sis.. sy pun gitu.. first scan doc ckp 1/4 due, bila buat buku scan doc ckp 11/4 plak.. tggu 21/9 ni scan lain tuk double confirm hihi

8mo ago

Inshaa Allah x.. jnji kt mmg gtau tarikh bebetul jgn lari2 tarikh je.. klu period x tentu pun cita je kat nurse n doc.. mcm sy mmg tick tetiap bulan pastu thun lpas ada gugur, n period jd gelong.. semua sy cita hahahahahah.. so doc ckp normal je.. tkut persenyawaan tu lambat.. sbb tu due date lari dr tarikh period kt tu.. inshaa Allah, t g je scan k.. sy pun xsabar nk scan nk tau duedate ni 😁

ikut scan 27/03/2023 , ikut trikh last period saya 8/4/2023 ... hahaha saya pun xtahu nak ikut mana 1 . tengok scan nnti je .

sama macam saya. masa first scan edd 16/4, second scan 11/4. nak tunggu next scan pulak untuk double confirm 😂

sama lah. saya due patut 5/4 tiba tiba jadi 20/4 tunggu repeat scan. doc kk pulak jenis malas2 nk scan betul2

saya mula2 5/4 tiba tiba last scan 14/4 . baby nk bagi ibu dia raya dulu kot 🤣🤣🤣

Samalah sy.. kalau ikut tarikh period due date 28.3.. tapi kalo ikut scan 7.4

sy pun pening ikot period due 04/04 Scan pula 21/4 ,doc letak 2 tarikh 😆

nanti bila dh bsr sikit kndungan (12w) dktr akn adjust semula.

8mo ago

yep. sbb 12w tu ikutkan janin dh nampak dan boleh measure dgn betul. dan klu masa scan 12w nanti lari xlebih seminggu, edd sama mcm last period tu.