ujian apakah ini

hai sy bru abis berpantang, dlm msa pantang sy slalu rsa lost, menangis bila xbole handle bby nangis, dgn luka caesar yg buat sy rsa susah dh kendalikan bby mula2 tu. nasib ada fmly yg tlg sy tgk2 bby. tpi bila dh balek stay berdua ngn husband, prsaan tu dtg balik. sy jadi stress ngn kja2 rumah, handle ank kcik lagi, kjap2 sy nangis kjap2 ok. bila husband tgk keadaan sy cmni dia kta sy xlyk jadi ibu, xlyk handle budak kcik, utk apa sy mnx Allah bgi zuriat klau sy xbole nk jga. sy rsa down sgt2, sy syg kan ank sy, tpi lam msa yg sma rsa down ngn sikap suami yg seolah2 mmperlekehkan sy dan kta sy xbole nk brdikari jga ank sorang dri. tlg sy, sy buntu.

18 Balas

u dlm fasa adapting to ur new life.it takes time dear.nak adjust something new in our life mmg susah n mncabar.most moms alami bnda ni.sy trus trng ckp sy bkn supermom yg perfect bole handle semuanye.its ok kalau u x bole nk handle everything.i sndiri ada baby skrg.i cuma buat apa yg i bole je..klu x sempat nk msk i order je.laundry apa semua i buat bila baby dah tido.n ur hubby sepatutnye supportive sikit la.dia x rs apa body u rasa.minta dia fhm.bkn mudah jaga baby.mcm hubby i dia sndiri ckp dia x bole buat apa yg i buat.so at least dia understanding.rumah brsepah mcm reban ayam pun dia just ketawa je.sb dia fhm ank dia mcmna.take a deep breath bila u rs u mcm lost sgt.relax je.hal2 rumah xpe abaikan je dulu.ada ms u buat k.take care sis.