Keguguran, period & hamil

Hai, sy baru mengalami keguguran diusia 11w...arini bru hari ke-4. Sy de nk tanya pd siapa2 yg ada pengalaman... 1) berapa lama biasa nya darah lps gugur ni akan kering? 2) period lps gugur akan dtg lbh bnyk dr sebelum atau sama shj? 3) Dan berapa lama tunggu utk dapat kabaran hamil semula?

2 Balas

Lepas gugur, kena rehatkan rahim at least 3-6 bulan then baru boleh cuba untuk pregnant balik. Darah lepas gugur ni ikut org, ada org dia mcm period cycle saja. Ada yang lebih 14 hari.

Rehatkan rahim selama 3 bulan tapi lebih elok 6 bulan untuk betul2 sihatkan rahim kita