Terambil vaksin covid-19 sebelum tahu hamil?

Hai.. siapa yang dah terambil vaksin covid-19 lps tu baru tahu diri hamil? Kandungan sudah berapa minggu bila tahu hamil ye?

9 Balas

Saya 🙋🏻‍♀️ Vaksin 27/8. Lepas vaksin ade check pregnant tapi tak detect. Dapat tahu pregnant 30/9 da 7weeks. Alhamdulillah takde pape sbb vaksin. 2nd dose sepatutnya 13/10 tapi doc nasihat vaksin after 12weeks. Postpone 2nd dose. Saya dapat AZ. Masa 1st dose doc kat situ ckp takbole pregnant smpy 2nd dose. Tapi nak buat mcm mana da pregnant da pon. Apapon yg mana da dapat tahu pregnant before 2nd dose, rujuk dgn doc dulu ya.

sy first dose dh ambil sblm pregnant. bila 14 mggu je mmg Dr sarankan utk amik je vaccine, so sy hbiskn utk 2nd dose. time jmpa Dr kkia pun mmg disarankan utk amik vaccine anytime masa pregnant. kalau was2 jugak boleh pegi tanya Dr kat kkia or dkt vaccination center.

First dose dah pregnant 2 weeks tapi tak tahu, 2 minggu ingat symptoms vaksin, rupanya positive lain. Then ambil juga 2nd dose sebab masih bawah 14weeks. Alhamdulillah okey.

2 hari sebelum saya 2nd dose (Pfizer), baru tahu pregnant 5 minggu. So far, ok jer. 1st & 2nd dose takde demam. Cuma lenguh tangan kat tempat injection.

Saya... dh lengkap 2 dos bru tau hamil. Ingatkan lps 2nd dose penat lain mcm sbb simptom vaksin, rupanya simptom hamil juga.. syukur

Saya ! Last period saya 28/08/2021 . Saya ambil dos 2 12.09.2021 . Tapi alhamdulillah kandungan shat2 je ☺️

sy dapat 2nd dose before taw preggy...lps 2-3 hari lps tu bru taw preggy sbb period delay..masa tu bru 4weeks

saya