Vasin covid 19

Ada kesansampingan kah jika ambik vaksin waktu hamil?

4 Balas

Saya fully vaccinated cukup 2 dos semasa pregnant. Siap kena covid lagi. Dah selamat bersalin, baby takde kesan apa pun. Percaya jelah dgn vaksin yg ada, fikir utk selamatkan diri dan kandungan dr virus tu. at least kalau ada vaksin dan terjangkit pun, insyaAllah ada la protection lebih sikit drpd tk vaksin lgsg. Booster pun kalau dok rasa akan lg sakit mmg sakit la. Kalau tk overthink, cuma takat lenguh sikit kt tmpt cucuk tu je

Tak sure la sis, kebanyakan yg saya dgar kalau ibu hamil nak ambik vaksin kne tggu baby dlm kandungan 3 bulan ke atas, saya tak sure kesan dia cuma kalau boleh kita taknak la demam waktu hamil kan, risau risiko kat baby. Alhamdulillah saya ambik vaksin pon sebelum mengandung lngkap 2 dos. Yg booster ni kmgkinan tak ambik kot sbb mcm2 sakit yg saya dgar katanya lagi kuat

Saya full vaccine tapi before pregnant, after pregnant pun dah siap booster. Alhamdulillah saya dan kandungan ok je takde masalah pape

Rasanya xda kesan sampingan.. saya sda full vaksin AZ.. Skrg dh 36week.. Tpi better rujuk doc la klu masi ragu2..