Pam Susu Yg Betul

Hai semua Setiap kali pam susu, mesti dpt tak smpai 3aun Ape perlu saya buat ye? Sy suda mkn kurma setiap hari, minom horlicks, minum air lebih 2liter sehari, minum air longan+kurma cina Adakah pam susu sy tidak bersesuaian dengan breast sy? Perlu ke saya tukar breastpump lain? Kerana 4tahun yg lepas pun sama juga Setiap kali pam susu dpt sikit je Susu bnyk. Tp bila pam sikit je yg keluar Or ade teknik pam susu yg betol

Pam Susu Yg Betul
27 Balas

Saya dulu ada masalah ni sis. Susu byk, selalu bengkak susu masa dlm pantang tp bila pump xsmpai 1oz pun utk one side. Rupanya sbb saiz corong pam tak kena dengan ukuran nipple kita. Ramai orang tak tahu pasal ni. Saya google pasal saiz corong pam baru saya tahu rupanya ada byk saiz yg berbeza mengikut ukuran diameter nipple kita.

4y ago

Ooo yeke 2la sy pun rase mlsh nga pam ni kot Rase mcm corong xbsesuai nga breast