Susu ibu kurang

Sy #firstmom susu badan sikit sangat..kalau pam dapat 1 ounz je..Sy pam 15-20 minit utk setiap breast..Sy dh try air longan, kurma cina, makan kurma..pagi2 sarapan minum air Horlicks l..tp ttp sama..ada tips lain x? Kesian baby susu x cukup

1 Balas

Boleh direct feed tak? Kalau blh bg direct je. Susu pam tak sama dgn susu direct. Sy pam dpt 1oz je tiap kali beranak. Tp anak sy semua full menyusu bdn smpai 2y. Lahir 2.8kg lepas sebulan 4.5kg. Pam 3 kali beli semua tak pakai. Puan try direct feed dulu. Yg penting susukan sebelah dulu smpai kempis tau. Next session baru tukar. Pasal pam tu try check kot salah beli saiz corong.

1mo ago

dh direct feed..tapi baby mcm tak kenyang menyusu skjap2 menangis Dan dia akan tolak susu badan..last2 Sy bagi susu formula baru baby boleh tido nyenyak.