Volume Pam Susu Per Session

Saya nak tny, sllu kalau dlm 30min pam susu dapat 3oz je, mknanya susu sy sikit ke? dalam sehari, sy akan pam 5x. Usually pam susu dlm 30min dpt brp oz baru okay? Saya baru mula bekerja. Sebelum ni pam kt rumah sy tak tgk berapa lama. Sy akan pam sampai penuh botol 5oz.#firstbaby #firsttimemom #ingintahu

4 Balas

Normal je tu 3oz. Kalau tgk iklan yg melimpah ruah tu sbnrnya dah oversupply. Sy pun lebih kurang 2-4 oz je setiap kali pump. Arini pump asalkan cukup utk esok atau ada lebih sikit. Setiap sesi 20-30 min dah cukup, Jgn terlalu lama boleh rosak tisu breast. Baby sy 3 bulan.. susu ibu ni Allah ciptakan elok sgt. Komposisi susu akan berubah Ikut tumbesaran baby. Bg baby minum 2-3 oz je setiap kali feeding baby dr baby kecik sampai 2 tahun. X perlu tambah amount.

Max waktu untuk pam 30 minit per sesi. Sbb kalau lebih nanti tisu dada boleh koyak. 3oz tu utk dua2 side ke awak? Saya rasa okay tuu, untuk baby 1-3 bulan sesi pam 7-8 kali selang 3 jam. Kalau 4-6 bulan baru pam 6 kali selang 4 jam. Mungkin awak boleh cuba minum air suam sebelum san selepas sesi pam and try milk booster mcm horlick dgn kurma merah

kalau susu cukup utk baby then ok je. kalau x cukup mungkin kena tambah sesi mengepam. pam tu utk bagi susu ke pengasuh ke? kalau malam lepas balik kerja df ke bagi botol juga?

8mo ago

Pam untuk pengasuh & standby dalam fridge yang cair sebab kadang2 malam sy xlarat bangun husband boleh tlg susukan 😅

baby berapa bulan?

9mo ago

3 bulan