tips nak naikkan hb

Hai semua.. Hari ni checked up hb drop dari 12.3 ke 10.3.. Nurse sampai check 2x sebab pelik nape drop sgt.. Ada tips nak naikkan hb tak..?

18 Balas

Eh, sama kes. Bacaan saya sebelum ni pun 12.3 dan turun 10.3. Masa bacaan oK tu depa ambik darah atas lipatan siku tu. Yang 10.3 kat hujung jari. Kat lipatan tu lebih accurate katanya tapi bacaan tak banyak beza pun kalau ambik kat jari. Wallahualam. Kena cover balik ni... Biasa makan kurma. Bacaan turun tu minggu2 sebelum tu saya memang tak makan kurma.

5y ago

Yeke...makan kurma takpe ke