Tips naikkan hb

Salam mommies sekalian. Ada tips tak naikkan hb? Makin besar kandungan mkin drop pula hb. Skrg 27 weeks.#firstbaby

15 Balas

dulu saya pun hb low huhu.setiap kali check up mesti cuak hb low. dah hujung2 tu baru cantik bacaan. 1st just consume pil naikkan hb dari kk n minum sunquick takde gula sebelum tidur. saya amalkan makan buah jambu batu as snacking. ada amalkan makan kurma jgk.. ✨💕

sy 28w hb naik dr sebelum tu 11.8 naik 12.9.. sy amalkn minum susu rizqi mamadil setiap pagi masa breakfast. lps tu selalu makan buah jambu batu dan bayam. malam nk tido makan iberet 2 biji dgn vit c. kafein mmg kne elakkan utk elak hb drop.

Syg.. Awak mcm sy.. Tp awal lagi tu.. Awak try mknan natural dulu.. Ikn bilis, bayam, kerang.. Seminggu try ni dulu.. Tgok mne yg serasi.. Sy smpi dua2 bby kena masuk comofer sbb low hb.. Tp musim posa hritu sy bntai kerang.. Mmg mnjadi...

sy pown dari awal Smpai 27 week hb drop...sy makan ubat iberet..doc suggest 2 biji mkn pg dan ptg.. alhamdulillah hb naek dari 10.4 ke 11.6.. kena selalu mkn makanan yg tinggi zat besi. bnyakkn mkn sayur berhijau, kerang, jambu batu..

Amalkan makan sayur bayam dan ikan bilis... Pastu makan jambu batu setiap hari. Kiwi pun ok atau epal hijau. Alhamdulillah saya serasi sampai skrg...nak masuk 35mgu

Sya dri awal pregnant mkan igmax vitamin, hb memang cantik tak pernh 10 kebawah, biasa dia 11,12,13,15,doktor puji pun hb cantik, ☺️

sy hb ok.. just brt turun. buat buku brt bdn mule2 50.5.check lg turun 49.3. ni td check lg turun 49.1.hmm lg 3 ari nak masok 5 bulan

Kurangkan caffein macam milo, kopi, teh. Banyakkan makan jambu, delima, bayam, kerang. Makan ubat dgn air sunquick/limau tanpa gula.

Hb sy x pnh drop. dri 13 kdg trun 11. then 3rd trimester naik 12. sb amlkan susu kambing mkn sangobion ostometrik n kurma cina

saya dri awal preg hb ok je tp bila perut dah makin besar hb drop . Saya bnyk makan jambu batu n now alhamdulillah hb atas 11