sepupu suami

Hai semua.. Sy taktahu nk luah kt spe.. Jd sy luah la kt sini.. Sy sbnrnya dh xtahan dh.. Suami sy bg sepupu dia(pmpuan)stay dgn kami satu rumah.. Dsbbkn spupu dia tu keje dgn abg ipar sy.. Sepupu tu xblh nk stay dgn abg ipar dsbbkn dy xkwin lagi.. Jd ibu mertua n suami wat kputusan spye spupu tu stay dgn sy n suami.. Suami sllu ckp lembut sgt dgn spupu tu.. Klu ikot kn,dyowg bkn mahram, n xblh nk stay brsme.. Sy pulak bekerja.. Sy sllu curiga dgn suami kalau sy tgh keje, sy jd curiga y suami sy akn main dgn spupu tu.. Bg ibu2 kt sini mcm mne kalau ibu2 sume ade ditempat sy..? Mohon bg pndpt..????

27 Balas

Aduhaii sepupu nya pon.. Umur berapa ehh sepupu tu? Sbb mcm xblh fikir. Xmalu ke dok serumah dgn sepupu sendiri yg dh berkeluarga mcm tu.. Kalau bujang n sama jantina tu xkisah lah jgk. First time masuk kerja mmg xde duit lg nk sewa rumah, tp blh ja pinjam duit dari mak ayah or adik beradik untuk sewa runah, dpt gaji blh byr balik drp duduk rumah org.. Sis kena sembang baik2 berdua dgn husband sis. Harap husband sis faham lah.. Mana ada isteri yg xfikir negatif kalau jd hal mcm ni 😲

2y ago

🥵🥵🥵 ish ish ish

Ni just suggest je. Sis pasang camera dekat rumah. Boleh tinjau kalau betul betul suami and sepupu ade buat benda tak elok (nauzubillah) kalau memang dorang tak de ape maybe boleh tenangkan hati sis sikit. But still kena suruh jugak sepupu tu keluar. Terus terang je dengan dia bagi tau sis tak selesa dia duduk sekali. Doa banyak banyak ye

2y ago

setuju . mmg sgt2 bahaya , sedangkan ‘ sumbang mahram ’ pun bole berlaku apatah lg yg bkn mahram . tp sis ada ckp yg sepupu suami tue pun bekerja dgn abg ipar ? jd dia pun jarang ada d rumah laa masa bekerja.. melainkan sis kerja syif , lg laa merisaukan.

bahaya.. even adik ipar sekali pun. bukan mahram macam2 boleh jd puan.. sy harap puan berbincang dengan suami elok2.. dalam masa yg sama carikan rumah sewa yg ok untuk sepupu tu. kena terangkan dekat sepupu tu, bukan kita benci ke apa, tapi ni soal agama juga tau. tak boleh buat main. jadi apa2 nanti kita juga yg sakit.

suruh sepupu tu carik bilik sewa murah takkan takde duit.. bnde ni dh berlaku dekat makcik kesayangan sy.. suami dia selalu bawak balik sepupu kt rumah. rupanya buat projek kt rumah siap ada video lagi.saya sendiri yg tolong bukakkan video tu tunjuk kt ucu saya. halau je budak pmpuan tu... #sisgerammulanakmmbebel

5y ago

Dh bincang dgn suami.. Suami ckp tggu mak dy dtg n nk ckp dgn mak dy..

Tak perlu pertahankan sepupu tu, nak jaga hati ibu kononnyaaa, dah kena tangkap baru nak menyesal, haram tetap haram. Sis pertahankan keluarga sis, nak jadi apa jadi laa, janji sepupu tu kluar dari rumah sis, pandai² la dia nak hidup .

Pendapat sy la cuba berbincang dengan suami dlu. Terangkan apa yg buruk nye bila duduk bersama dengan bukan muhrim. Maybe dengan cara ni suami boleh paham. Lelaki ni kalau Betol2 syg kan isteri dia akan pertimbangkan apa isteri cakap.

5y ago

Dh bincang dh sis dgn suami.. Smpai gaduh2 la sis.. Suami ckp dy buat tu sbb tu prmintaan mak dy.. Tpy dlm mse y sme, dy amek tindakan jgk, nk swoh pmpuan tu kuar dri umah nie..

Yg mak mertua sis tu pehal xpkir jg eh...hello tu spupu bukn adik pmpuan kndung..iols plk rs geram..klo sy jd sis .sy kluarkn beg spupu tu ltk dpn pntu .nk gduh ,gduh laa..psl spupu sis blh gduh gan hubby .mnyirap plk dgr

5y ago

Tq sis.. Itulah tu, mak mertua duk aggap y dy tu ank.. Mmg la ank.. Tpy hakikat nye dy masih bkn adik brdik..

sama macam sy.. tpi ni bukan sepupu.. mil suruh anak kawan mil tompang rumah kami.. anak kawan mil tu lelaki..dh lah sy x bekerja.. suami dh tegur mil.. mil keck hati cakp derhaka lah.. aduhai...

2y ago

Laki ni pon takde kemaluan.. Nauzubillah.. Macam2 akhir zaman ni.. 😭

bertegas sis, mcm sis pulak yg menumpang...sya dari awal, mmg ckp dgn suami mhu tnggl berdua..buat apa ada rumah sendiri kalau ada org lain tnggl sama.🥴bukan jeles ya, tpi keselesaan tu penting...

Memang xboleh duduk sekali pun. Kalau wakil pejabat agama datang boleh jadi kes tangkal khalwat. Better la bincang betul2 dengan suami. Suruh la sepupu tu sewa bilik je. Pandai2 la nak hidup.

5y ago

Stuju la..pura2 ambil beg isi pkaian acah2 dpn suami sist😎apakata sist bwt mcm tu...kalo dia ckp dia mnta maaf dan cuba ambil tindakan..xpelar..tpi kalau dia mrah sist dn cuba prthankan cousin dia tu..msti something wrong ni sist..